4 colos lehet az új iPhone képernyője

Egy elég megbízható napilap, a Wall Street Journal közölt egy cikket a jövendőbeli iPhone 5-tel kapcsolatban, méghozzá a képernyőjéről. A lap elmondása szerint az új Apple okostelefon képernyője szakítani fog a hagyománnyal, és a jelenlegi 3.5 colos méret helyett már 4-es átmérőjű megjelenítőt kap.

Ugye emlékszünk a tavalyi iPhone-nal kapcsolatos kiszivárgásokra, melyben a legtöbb kép és adat az iPhone 5-ről szólt, és láthattunk ehhez készülék tokokat és gyári üvegfelületet is (lásd a képen).

Ez a hír megerősítésre került, hiszen az Apple köreiből rejtélyes úton kikerültek azok az információk, melyek egy "A" és "B" tervről árulkodtak. Sajnos az "A" terv - vagyis az iPhone 5 - nem sikerült, így maradt a "B" terv: a jelenleg is nagy sikernek örvendő iPhone 4S készülék. Később kitudódott az is, hogy az iPad táján is létezett egy ugyanilyen két pontos terv, melyből szintén "B" tervként került a boltokba a jelenlegi iPad (3).

Ha hinni lehet a híreknek, akkor idén októberben nagy eséllyel jön az új készülék, mely a képen is látható függőlegesen nyújtott képernyőt kaphat HD felbontással. Az Apple természetesen cáfolta a hírt, de ez nyilvánvaló, hiszen egyik cég sem szeret árulkodni a jövőben megjelenő termékéről.