Android tipp: Picasa albumok törlése a galériából

Picasa fotóalbumok törlése az Android galériából

Több e-mailt is kaptunk már, melyben kérdeztétek, hogyan is lehet eltüntetni a telefon galériájából a Picasa képfeltöltéseinket. Ha egyszer már használtuk az Android szinkronizációs képességét névjegyekre vagy akár fájlokra, utána szembesülhettünk vele hogy sajnos a galériában szép csendben megjelentek a Picasa és Google+ szolgáltatásra feltöltött képeink. A legtöbb okostelefon használót ez zavarja (köztük engem is), ezért most mutatok egy megoldást, mellyel könnyedén eltüntethetjük a netes albumaink hivatkozásait.

1. Lépj be a Beállításokba, majd tilts le minden Google fiókhoz kapcsolódó szinkronizációt
2. Kapcsold ki készülékeden az internet hozzáférést (Wi-Fi és mobilnet is)
3. Keresd meg a menüben a Google+ appot, majd nyomd meg hosszan ikonját, és a megjelenő főképernyőn húzd rá az Alkalmazásinformáció szövegre
4. Előjön az alkalmazás beállítási menüje, ahol nyomj egy kényszerített leállítást, majd az adatok és gyorstár törlését.
5. Ha még mindig látszik a Galériában a Picasa hivatkozás, a 3-4. pontot hajtsd végre a Galéria alkalmazáson is.
6. Kapcsold vissza a netet, és legközelebb ne engedd a Google fotókat szinkronizálni.

Hozzászólások

Én úgytom hogy elég bemenni a Beállítások -> Google fiókok szinkronizálása -> fiok@gmail.com -> Google Fotók mögül a pipát kivenni.

Én így is próbáltam, de nem sikerült. Inkább leírtam a biztosat :) Android verziója válogatja hogy lehet e vagy nem. Köszönjük a visszajelzést.