Az LG és a Google bejelentette a Nexus 4-et

Sajtóközlemény

Budapest, 2012. október 31. – Az LG és a Google bejelentette, hogy a jövő hónap elejétől egyes országokban és régiókban kapható lesz a közös projektként megvalósított Nexus 4, a Google Nexus sorozatának legújabb tagja. Az LG kifinomult hardvertervezésének, a legkedveltebb Google alkalmazásoknak és az Android legújabb verziójának köszönhetően a Nexus 4 a Google legjavát adja a felhasználók kezébe.

„Az LG büszke, hogy közreműködhetett a legújabb Nexus okostelefon megalkotásában.” – nyilatkozta dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „A felhasználók le lesznek nyűgözve a forma és a legújabb generációs Android nyújtotta funkciók tökéletes kombinációjától.”

google lg nexus 4

„Ez az első alkalom, hogy Nexus okostelefon megalkotásában együttműködtünk az LG-vel.” – mondta el Andy Rubin, a Google mobil- és digitális tartalommal foglalkozó részlegének vezető alelnöke. „Lenyűgöző szakértelemmel járultak hozzá a projekt megvalósulásához, melynek eredményeként egy sokféle képességgel felvértezett, villámgyors eszköz született, amit öröm kézbe venni.”

Fotózd le és oszd meg!
A Nexus 4-be épített nagy teljesítményű, 8 MP-es kamera magával ragadó Photo Sphere képeket készít, amelyek minden részletet pontosan adnak vissza. A Photo Sphere funkció az egy helyből vízszintesen és függőlegesen készített képsorozatból egyetlen, 360°-os képet készít, ami azt az érzetet kelti, mintha a helyszínen lennénk. Az azonnali feltöltés funkciónak köszönhetően pedig egyetlen fotót sem veszthetünk el. Mindez természetes színekben, lenyűgözően tisztán és élesen jelenik meg a 1280 × 768 felbontású, 4,7 hüvelykes (11,93 cm) True HD IPS Plus kijelzőn, amelyet a Zerogap Touch technológiával is elláttak. A 320 ppi (hüvelyenkénti képpont) pixelsűrűségű kijelző finoman görbülő széle nem akadályozza az ujjak mozgását, sértetlenségét pedig a karcálló Corning Gorilla Glass 2 üveg szavatolja.

Sebességre tervezve
A Nexus 4 okostelefonokba épített csúcstechnológiás Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzornak köszönhetően a sebesség és teljesítmény terén még bőven lesz tartalékunk is. Böngészhetünk az interneten és felfedezhetjük a 3D grafikák és játékok nyújtotta élményt, miközben könnyedén ugrálhatunk az alkalmazások között anélkül, hogy bármiről lemaradnánk. A 2 GB RAM és az Android leggyorsabb verziója gondoskodik arról, hogy a Nexus 4 legyen az eddigi leggyorsabb Nexus okostelefon.

Információ egy érintésre
A Nexus 4 okostelefonban megtalálható legújabb Google applikációkkal a Google szolgáltatásainak legjavát tarthatjuk a tenyerünkben. A beépített Google Now legújabb verziója segít kézben tartani a teendőket ott és akkor, amikor szükség van rá. Az alkalmazás például emlékeztetőt küld a repülőjárat indulási időpontokról, az asztal- és szobafoglalásokról, sőt, akár azokról a közeli érdekességekről is, amelyeket érdemes lefotózni.

Az Android operációs rendszerre optimalizált Google Maps alkalmazás segítségével gyorsan és könnyen eljuthatunk bárhova, ahová szeretnénk. A részletes GPS navigációval szinte lehetetlen eltévedni, az élő forgalmi híreknek és az integrált iránymutató alkalmazásnak köszönhetően pedig minden eddiginél egyszerűbben juthatunk el a célunkig, gyalog, autóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt. A 3D-térképek és a részletgazdag műholdas képek révén valósághű képet kapunk a minket körülvevő környezetről, miközben az Utcakép szolgáltatás (Street View) és a Beltéri térképek (Indoor Maps) gondoskodnak arról, hogy mindig láthassuk, mi van közvetlenül előttünk.

A Nexus 4 kártyafüggetlen okostelefonként kerül kereskedelmi forgalomba, és kompatibilis a GSM/HSPA+ hálózatokkal, így világszerte több mint 200 mobilhálózaton képes működni. Mindössze be kell helyeznie egy támogatott SIM-kártyát, és a készülék máris készen áll a használatra. November 13-tól 8 GB-os és 16 GB-os verzióban egyaránt kapható lesz a Google Play internetes áruházban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Ausztráliában. Európában, Közép- és Dél-Amerikában, Ázsiában, a Független Államok Közösségében és a Közel-Keleten várhatóan november végén kerül a boltok polcaira.

Fő termékjellemzők:

 • Chipset: Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro processzor 1,5 GHz-es négymagos Krait CPU-k
 • Operációs rendszer: Android 4.2, Jelly Bean
 • Hálózat: 3G (WCDMA), HSPA+
 • Kijelző: 4,7 hüvelykes (11,93 cm) WXGA True HD IPS+ (1280 × 768 képpont)
 • Memória: 8 GB / 16 GB
 • RAM: 2 GB
 • Kamera: 8,0 MP (hátsó) / 1,3 MP HD (elülső)
 • Akkumulátor: 2100 mAh Li-Polymer (beágyazott) / Beszédidő: 15,3 óra / Készenléti idő: 390 óra
 • Méret: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm
 • Súly: 139 g
 • Egyéb: Vezeték nélküli töltés, NFC