Az Upfone története: 7 éve a világhálón

Kedves Olvasók!

Én sem gondoltam volna hogy most 2010-ben is ezen az oldalon írom majd meg ezt a bejegyzést, hiszen ami miatt ezt gépelem, az nem más, mint hogy 7 éves lett az Upfone!

Ebben a cikkben egy kis betekintést adunk az oldal történelmébe egészen a kezdetektől napjainkig. Jöjjön hát az utazás!

Az oldal 2003. márciusában alakult, egy elég kezdetleges formában, főleg hobbi és szórakozás irányában és Tomee Site néven.
Tartalmazott képek, videók és hangok letöltéseit, iskolai jegyzeteket, és egyéb hasznos linkeket, főleg mobilos és ingyen sms oldalak linkjeit, amit az akkoriakban rengetegen szerettek. Aki "benne volt" a buliban az tudja milyen is volt pontosan :)

A kezdetek:

A Tomee Site 2 szintén csak hobbi-irányú weblap volt, de sokkal több letöltéssel, valamint külsős linkekkel:

A második felvonás:

A Tomee Site 3 egy nagy változást hozott, ugyanis itt jelent meg a népszerű és korlátlan Tomee ingyen SMS. Ezenkívűl tartalmazott Siemens ST55 és ST60 mobiltelefonos leírásokat, amivel már emberek százának tudott hasznos tanácsokat adni a mobiljával kapcsolatban. Hozzáteszem, hogy ekkor indult be a fórum is, aminek ma már 16.000 regisztrált felhasználója van. Köszönjük!

Tomee Site 3:

A negyedik változat lényegi belsőt nem hozott, viszont sok frissítést és hasznos "ingyen" linkeket és szolgáltatásokat adott továbbra is. Ez volt az első olyan oldal, amely saját arculattal jelent meg.

A negyedik felvonás:

Az ötödik oldalverzió 2005-ben került lecserélésre, mivel túl nagy méretű volt, és a menürendszert is meg kellett változtatni. Ekkor indult be a PSD-studio portál is, ami ezzel az oldallal külön kezdett el üzemelni a feltörés határáig :(
A Tomee Site 5 szintén tartalmazta az eddigi leírásokat és ingyenes stuffokat, sőt tutorialokat is készítettünk. Itt lépett életbe először az ingyen sms, mms, wap menü együttese is.

Íme az első verziója:

1:

És itt vannak az újabb verziói is:

2:

Itt már "minden" volt ami az FREE és a MOBILE szó alatt értendő. Ingyen SMS, MMS, WAP, CALL és a TOMEE FREE SMS is. Ezen kívűl itt helyezkedett el a PSD-Studio is, amely - igaz, csak kevés - tutorialokat tartalmazott a webes grafika világából.

ÉS.....

Van ami kimaradt. A Tomee Site 5 egyik lehetséges verziója, ami mégsem került bemutatásra. Most megnézhetitek: ilyen lett volna eredetileg (csupán grafikai szemléltetés céljából):

Ami soha nem jelent meg:

UPFONE - a csere:

A Tomee Site névben és arculatban nem volt alkalmas, hogy megmérettesse magát a rivális portálokkal. Ezért egy vadonatúj fejlesztés következtében megalkottam egy teljesen új oldalrendszert, ami a mai napig kiválóan szolgálja látogatóit.

Nézzük meg az Upfone fejlődését 2006-tól kezdve, hiszen grafikai "mesterségemnek" mindig akadt egy-egy új ötlete, amivel szebbé és átláthatóbbá kellett az oldalt varázsolni (húú, az a Vista korszak :D ):

Hát ennyi lenne eddig :)
Vagyis amit most látsz az a legutolsó változat. De nem akarok előre dobálozni, de lesz itt még így se :)

Ha további kérdésed lenne, illetve ötletet adnál az oldal fejlesztésében, bátran írj! Köszönjük!