Bajban a Google, nem fogy a Nexus one

Komoly bajba kerülhet a Google, ha Európa nem menti meg mobilos próbálkozását. A Nexus One (mögött lévő üzleti modell), ha Amerikán múlik, totális bukásként vonulhat be a mobiltörténelembe. De legalábbis nehéz a kezdet, az biztos.

A Google első mobilja januári első hetében rosszul fogyott: 7 nap alatt csupán 20 ezer talált gazdára. A Flurry cég frissebb, havi analízise szerint a trend (sajnos) folytatódott: első hónapjában 80 ezer darab Nexus One-t sikerült eladni. Ez elképesztően kevés. Nem csak az iPhone és a Motorola Droid fél-milliós eladásaihoz képest, de 80 ezernél minden valamennyire sikeresnek mondható mobilból több fogy egy hónap alatt.

Mindez persze az újfajta értékesítési modellnek is köszönhető, ami miatt kizárólag neten rendelve vásárolható a mobil. Az elemzők szintén az okok közé sorolják a korábban tapasztalható, azóta megoldott 3G-problémákat, illetve az ügyfélszolgálat nem túl kielégítő teljesítményét.

Ha minden így megy tovább, a Google-t, és részletes tesztünk szerint kiváló készülékét leginkább Európa mentheti majd meg. Ha egyáltalán. Szintén kihúzhatja őket a csávából a valószínűleg a Motorola által gyártott Nexus Two, például akkor, ha ugyanúgy fogy majd, mint a sikeres, androidos Droid.

Forrás: Mobilport