Bemutatjuk az Apple iPhone 4S okostelefont

Eljött a nagy nap, megtörtént az élő közvetítés, megérkezett az új iPhone. Vajon ismét megváltoztatja a világot?

Magyar idő szerint október 4-én este hét órakor Tim Cook, az Apple vezére bemutatta a frissített iPhone 4-et, mely ezennel már 4S típusnévre hallgat, és a külsőn kívül számos újdonságot vonultat fel.

Teljesítmény:

ahogy az iPad 2-ben, úgy az iPhone 4S-ben is megtalálható az új generációs Apple A5-ös kétmagos processzor, egyenként 900 MHz-es órajellel, akárcsak az iPad-ben. Kiemelkedő teljesítményét a dupla grafikus chip támogatja, így a legújabb játékok is szaggatás, akadásmentesen futnak a készüléken.

Külső:

a telefon külsőben nem sokat változott, a 3.5" colos Retina képernyő maradt, akárcsak a fekete és fehér színváltozat. Antenna terén jelentős javulást értek el a fejlesztők, hiszen egy teljesen új fémkeretet kapott a 4S, ezáltal akár kétszer olyan jó vétel várható telefonáláskor és mobilnetezéskor. Adatátviteli képessége 14.4 Mbps (letöltési sebesség).

Kamera:

az eddigi 5 megapixeles fénylesőt egy mobilos körökben akár profinak is nevezhető 8 megapixeles képérzékelő váltotta fel, mely az alábbi tulajdonságokkal jelentkezik:

- f2.4-es fényerő, melynek segítségével még szebb és teltebb képek készíthetők
- 5 tagú lencse rendszer
- 1080p videófelvétel 30fps-en
- VGA előlapi kamera szintén 30fps-en
- az iPhone 4S rendelkezik a világ leggyorsabb kamerájával, az első kép elkészítése 1.1-, míg a második csupán 0.5 másodpercig tart

Hangvezérlés:

Siri - így nevezik az Apple magas intelligenciával rendelkező beszédfelismerő programját, melyet mélyen az iOS 5-be integrálva használhatunk a készüléken. Az alkalmazás képes hangfelismerésre, és a bemondott szöveg gépelésére is. Ezekben az alkalmazásokban használhatjuk: időjárás, óra, részvények, ébresztés, SMS felolvasása és írása, navigáció, naptár- és emlékeztető bejegyzések.

iOS 5:

az iPhone 4S megkapta a több mint 200 újdonsággal kecsegető iOS 5 verziót, mely a készülékre előtelepítve kerül a boltok polcaira. A szoftver természetesen 3GS és 4-es készülékekre is jön, pontosan október 12-én már le is tölthetjük teljesen ingyen.

Az új iPhone már beépítve tartalmazza a AirPlay mirroring fukciót, mellyel vezeték- és vezeték nélkül továbbíthatók a multimédiás tartalmak egy telvízióra vagy egyéb kompatíbilis eszközre, akár egy film vagy zene is.

iCloud:

5GB online tárhely áll rendelkezésre minden iOS 5 felhasználónak október 12-étől. Az Apple online felhő alapú szolgáltatásával ezentúl az interneten keresztül szinkronizálhatók a telefonon tárolt tartalmak.

Ár:

az iPhone 4 három féle változatban lesz elérhető, október 28-ától már Magyarországon is - 16/32/64GB verziók a következő árakon két éves hűségnyilatkozat vállalásával: $199/$299/$399.

A 4S megjelenésével a 3GS ára 0$, míg az iPhone 4 ára (új , 8GB-os verzió) 99$ lett.

Miben különbözik az iPhone 4 és az iPhone 4S?

Képek az élő közvetítésünkből: