Bréking: lemondott az Apple éléről Steve Jobs!

Ma hajnalban Steve Jobs lemondott az Apple éléről, ezt rövid levélben tudatta a világgal, a cég részvényei folyamatosan esnek.

Az Apple vezetője megírta levelében, hogy saját megítélése szerint nem tudja már ellátni a cég irányítását, nem képes elvégezni a rá nehezedő feladatokat, ezért mindenkori barátjának Tim Cooknak adja át pozicióját.

A hír hallatára az Apple részvényei több mint 5%-ot estek, melynek még nincs vége.

Steve jobs szerint nem lesz probléma a vállalat további vezetésével, hiszen az elmúlt években is már kiváló munkát végző Tim Cook bizonyította tehetségét, és képes az Apple első számú irányítójává válni. Tim már többször bizonyította tehetségét, így őt válaszotta az Apple vezér.

Steve Jobs megkímélve magát a további stressztől és a mindennapi kemény munkától, marad a cégben és az igazgatótanács elnökeként folytatná munkáját. A volt Apple CEO 2004-ben érte el betegsége, ekkor hasnyálmirigy daganatot diagnosztizáltak nála, 2009-ben májátültetésen is átesett, azóta egészsgégügyi állapota nem nagyon javult. Vélhetően ez áll döntése mellett, hogy elhagyta a vezetői posztot.