CES 2011: január 5-ei összefoglaló

Látvány, kétmagos mobilok, hatalmas tabletek és netbookok hada jelzi az év legnagyobb rendezvényét. Összefoglalónk következik.

Nem várt újdonságok és kémfotókon régóta hajszolt készülékek láttak napvilágot a héten kezdődő CES Las Vegasban tartandó mobilkiállításon. Telefonok, tabletek, televíziók és extrém masinák hada várta ma a nagyközönséget. Lássuk mi az amit idén biztos hogy megveszünk:

Elsőként hadd mutassam be a HTC újdonságát, mely az új 4G hálózatokat is támogató Inspire lett, azaz: HTC Inspire 4G. Az újgenerációs hálón is működő telefon egy az egyben megegyezik a Desire HD-val, így az amerikaiak is megvásárolhatják az európai testvért, mellyel a szélsebes mobilhálózaton szörfözhetnek majd.

A 2.2-es Androidot futtató, 4.3"-os képernyővel felszerelt készülék az alábbi képeken megtekinthető:

Az első dupla magos processzort felvonultató mobiltelefon a Motorola Atrix 4G lett, mely hatalmas 1GB RAM memóriájával a jelenleg kapható telefonok közt a legjobbnak számító készülék, mely természetesen támogatja a 4G hálózatokat és a központi feldolgozó egysége Tegra 2-es platformra épül.

A következő napokban természetesen már élőképekkel és tesztekkel is jövünk, jeleneg csak bemutatókon és képeken csodálhatjuk e remekműveket.

Következő készüléket a Samsung mutatta be, melyre tényleg felkészültek és a Galaxy S után még nagyobbat dobtak be: ez pedig a Samsung Infuse 4G.

Nevéből látható hogy támogatja a 4G hálózatokat, valamint szembetűnő jelenség a 4.5"-os érintőképernyő, mely természetesen Super AMOLED technológiára épül, jobban mondva: Super Amoled Plus.

A telefon egymagos Hummingbird 1.2GHz-es CPU-t kapott, mely ismerős lehet a Galaxy S-ből kicsit felhúzva. A hatalmas telefon két kamerát is kapott a 2.3-as Google rendszer mellé: előre 1.3 mega-, hátulra pedig egy 8 megapixeles érzékelőt építettek bele.