CES 2013 körkép: tablet, tv, és mobil újdonságok

Javában zajlik a CES, tucatjával mutatják be az idei évi trendeket és új termékeket. A legnagyobb dobás nemcsak a Samsung-, hanem több neves gyártó részéről is megvolt, lássuk hogy mivel is rukkoltak elő Los Angelesben:

samsung exynos 5 octa

1. A Samsung bemutatta az Exynos 5 Octa hibrid mobilprocesszort, mely 8 magot tartalmaz és kifejezetten a 3D-s játékokra tervezték. A SoC 4db 1.8GHz-es A15 magot tartalmaz az energiaigényes műveletekhez, továbbá találhatunk benne még 4db 1.2GHz-es A7 magot az akkumulátor kímélő üzemmódhoz. A processzor 28nm csíkszélességen készül.

lenovo k900 androidos okostelefon

2. A Lenovo bemutatta K900 típusjelű Intel Clover Trail+ okostelefonját Android Jelly Bean rendszerrel a fedélzetén. Képernyője 5.5 incses (IPS), és 1080p felbontással rendelkezik. A nagy képernyőhöz nagy kamera jár, így egy 13MP-es képérzékelő került a hátlapra. Burkolata fém és polikarbonát ötvözet.

Samsung OLED 4k tévé

3. Megérkeztek a hajlékony képernyők, azonban csak Smart TV-kben jelentek meg. Ilyen az LG EA9800, és a Samsung egy modellje. A hajlékony képernyők előnye az, hogy a betekintési szög jelentősen javul a sarkok befelé fordulásával, így még jobb lesz a képminőség és az OLED-nek köszönhetően alacsony energiafogyasztás és élethű színek teszik élvezetesebbé a képet. Mindkét TV 4K, azaz Ultra HD felbontású.

hisense atlatszo 3d tévé ces 2013

4. A HiSense is előrukkolt egy 3D TV-vel, mely egyedisége abban rajlik, hogy maga az eszköz átlátszó, így a mögötte levő valós tárgyak is láthatók.

huawei ascend w1 windows 8 okostelefon

5. Bemutatták a Huawei Ascend W1 okostelefont Windows Phone 8 operációs rendszerrel. Ez az első Windows készülék a gyártótól, ami a szintén most bejelentett Ascend Mate és D2 mellett is megállja a helyét.

qualcomm-snapdragon-800-600-soc-gpu-adreno-330

6. A Tegra 4 és Exynos 5 mellé megérkezett a Qualcomm Snapdragon 800 és 600 mobil SoC: a 2013 második negyedévében megjelenő processzorok közül a 800-as 2.3 GHz-es frekvencián pörög és támogatja a 4K videókat is. Adreno 330-as GPU a társa és 800MHz-es LPDDR3 RAM-al párosítható. A 600-as Adreno 320-as grafikus gyorsítót kapott és csupán 1.9GHz-en pörög. További infók itt.

sony-xperia-z

7. A Sony is bemutatta idei csúcsmodelljét: Az Xperia Z HDR videórögzítéssel, 5 incses 1080p Reality képernyővel és Exmor RS szenzorral rendelkezik, továbbá megkapta a legújabb Androidot és meglepő módon a vízálló (IP55 és IP57 minősítés).

Samsung T9000 hűtőszekrény Androiddal

8. Nem mobil, de majdnem az: a Samsung továbbra is gyárt hűtöszekrényt, de nem is akármilyet: a T9000-es frigider egy brutális érintőkpernyőt kapott, mely alatt egy komplett Android rendszer által hajtott gép működik. Beépített WiFi-t kapott, továbbá Evernote kompatibilis, hiszen egy hűtőt a tároláson kívül mi másra is használnánk?

Dacor Android alapú sütő

9. Nincs vége a hűtőszekrénynél, ugyanis a Dacor egy Android alapú sütőt is bemutatott, melyen egy 7 incses érintőképernyő kapott helyet, és mellyel teljesen egyedileg sütött ételek készíthetők. Az Android 4.0.3 rendszer egy 1GHz-es processzor és 512MB rendszermemória társaságában működik, tehát nem egy erőgép, viszont amire kell arra biztosan jó lesz.

ZTE Grand S okostelefon Android 4.1

10. És végül az idei CES-en debütált a ZTE Grand S okostelefon is. Paraméterek: 6.9mm-es vastagság, 1080p felbontású 5 incses képernyő. Az Android 4.1 mellett egy négy magos 1.7GHz-es processzor és egy 13 megapixeles kamera is helyet kapott. Természetesen a rendszermemória 2GB, és a beépített tárhely 16GB.

11. Nem volt hiány Panasonic termékekben sem: az ütésálló laptpojairól elhíresült gyártó most egy Windows- és egy Android alapú csepp-por-ütésálló táblagépet mutatott be, mely nagyon hasonlít az előző notebook generációhoz. Emellett egy 20 incses táblagép is érkezett, melynek felbontása nem kisebb, mint 4K Ultra HD!

12. Ezen a CES-en sem volt ott az Apple, viszont iPhonera és iPadre több hasznos tartozékot és szoftvert készítettek.