Első képek a Samsung Tizen 3.0 rendszerről Galaxy S4-en bemutatva

Első képek a Samsung Tizen 3.0 rendszerről Galaxy S4-en bemutatva

MeeGo, LiMo és Bada: mindhárom név egy-egy új generációs mobil operációs rendszert takar (vagyis inkább takart, tegyük csak múlt időbe őket), melyek kezdetben az újdonság varázsaként nagyon jól teljesítettek, de hosszú távon nem jöttek be egyik gyártónak sem. A Nokia által készített MeeGo és a Samsung Badája egy teljesen új világot teremtett volna a mobileszközök között, ám jött az iOS, Android, Windows és mindegyik megbukott.

Samsung Tizen operációs rendszer

Köztudott, hogy a Samsung már nem ad ki több Bada rendszerű készüléket, viszont ennek a továbbfejlesztett (sőt inkább újratervezett) verziójaként fejlődik a Tizen OS, mely ma már a harmadik főverziónál tart, és hamarosan akár meg is jelenhet pár Samsung csúcskészüléken. Jelenleg egy Galaxy S4-en kapták el a fotósok működés közben, mely már első ránézésre üdítően hat a szemeknek egy Apple vagy Google rendszer után. Az új színvilág, a manapság trendnek számító lapos grafika és az új elem-elrendezés garantált birtoklási vágyat kínál az okostelefon kedvelőknek.

Nem mondom hogy ez az OS nagyot ütne a közeljövőben, hiszen a Samsung még mindig az Androidot favorizálja, amúgy meg teljesen szükségtelen az emberek számára egy újabb operációs rendszer, mely a bevált iOS, Android és Windows mellé negyedikként beférkőzzön és uralomra törjön. Viszont újabb esélyt kaphat akkor, mikor az előző rendszerek jó pár év- vagy évtized múlva elfelejtődnek majd úgy, mint ahogy anno a Symbian is.