Extra: Itt az első Windows Phone 7 mobil a Samsungtól

Régebben csupán nem hivatalos és kémfotók láttak napvilágot az i8910HD mobil másolatával, most már beigazolódott, hogy ez lesz a Windows phone 7 készülékek egyike

Mi vetődik fel egyből az i8910HD tulajdonosok fejében? Vajon milyen lesz a hardver, meg fog e egyezni az előddel, illetve, hogy olyan bootloader kap e, mint a Symbianos társa. Ha igen, akkor egyértelmű lesz, hogy a Symbian helyére már Windows 7-et is pakolhatunk. De erről később, hiszen sajnos más ezzel kapcsolatos adatot még nem tudunk.

Magáról a telefonról:

Külsőleg szinte teljesen megegyezik korábbi társával, csupán a kijelző fizikai mérete lett kisebb a 800 x 400-as felbontásnak köszönhetően.

A Windows 7 Phone rendszer:

Mivel az Apple elég nagy "trendet" csinált a multitasking nélkülézésével, valamint a szigorú App Store szabályok és korlátok bevezetésével, a Microsoft pont ugyanezt tette bele rendszerébe, igaz már kicsit elkésve.

Maga a grafikus felület elég puritán, szegényes. A 2D ikonok - jobban mondva lapocskák - nem a modern 2010-es mobil felhasználói felületet tükrözik. Ez a Metro design remélhetőleg csak az olcsóbb Windows mobilokban lesz majd jelen, vagy éppen a kezdeti negatív kritikák hatására a cég majd valamivel szebb menüt alkot a rendszerének, hiszen a környezet adott rá.

Első ránézésre elég idegen a menürendszer, olyan mintha egy gagyi mp3 lejátszó belsejét túrnánk. Ellenben meg kell hogy jegyezzem, ha a funkciók ezzel kiválóan fognak üzemelni, és természetesen a sebesség is ott lesz a toppon, nem lesz kérdéses a menürendszer elfogadtatása.

A gépezet minden olyat tud, amit egy modern operációs rendszertől elvárhatunk: zene, képek, galériák, xbox játékok. Utóbbira nagyon kiváncsiak leszünk, hiszen a régebbi prototípuson lélegzetelállító kalandjátékokat láthattunk.

Ezen felül érdemes szót ejteni még a naptárfunkciókról, a szinkronizálásról, valamint a telefon virtuális álló QWERTY billenytűjéről, ami igaz szintén egy lapos fehér-szürke színkombinációval felvezetett 2D csoda, viszont elég jól működik. És nem utolsó sorban ez is a lényeg.

Akit érdekel a telefon részletes tesztje, látogasson el ide.

A telefonról és működéséről készített képgaléria itt megtekinthető