Fotón az LG Nexus 5 hátlapja, és kiszivárgott a hardver is

Fotón az LG Nexus 5 hátlapja, és kiszivárgott a hardver is

Köztudott, hogy a Google évente cseréli a Nexus készülékeit. Így lesz ez idén is, amikor is az utolsó negyedévben bejelenti majd az LG által gyártott Nexus 5-ös okostelefont. A készülék részletei már az FCC hivatalában vannak, így azonnal szárnyra kaptak az információk a Google legújabb mobiljáról. A nemrég készített fotókon a telefon hátlapja látható a benne elhelyezett NFC antennával.

Nexus 5 Snapdragon 800

A képek mellett három táblázat is napvilágra került, amin a hardver részleges leírása látszik. A Nexus 5 Snapdragon 800 processzort, 2.300 mAh-ás akkumulátort és vezeték nélküli töltést kap. Emellett az alapkövetelménynek számító WLAN, Bluetooth és NFC is helyet foglal a készülékben, és ahogy a Galaxy Nexus esetében is láttuk, itt is több variáns kerül majd legyártásra (D800, D801), mely a 3G-4G adatátvitelben fog eltérni, továbbá lesz belőle szolgáltatói verzió is.

Gondolom sokaknak szemet szúrt a kicsi akkumulátor, de nem kell megijedni hiszen az előzetes információk szerint készítenek majd hozzá egy 3000 mAh-ás telepet is, de valószínűleg csak a 4G verzió fogja majd megkapni.

Operációs rendszere az új Android 4.4 KitKat lesz, mely a megjelenés utáni hetekben megérkezik majd a régebbi Nexus készülékekre is.

Update: közben elkészült a Nexus 5 rendere is, melyet a Nexus közösség tett közzé a neten

Nexus 5 render terv