Frissült az Android fragmentációs grafikon, jelentős javulás látható

Frissült az Android fragmentációs grafikon, jelentős javulás látható

Lassan belépünk a negyedik negyedévbe, közeleg az év vége, a Google így ismét kiadta az Android fragmentáció értékeit. Jelentős javulás látszik, de még mindig 5 verzió van egymással "harcban". A 3.0-ás verziószámot kapó Honeycomb lassan eltűnik a süllyesztőben, sőt a Froyo-nak sincs sok hátra, jelenleg az Ice Cream Sandwich, a Gingerbread és a Jelly Bean az úr a piacon. Utóbbi kettő száma szép lassan csökkenget, átadva a helyet a legújabb 4.1, 4.2 és 4.3 verzióknak.

A felmérésben az is kiderült, hogy a felhasználók szeretnek frissíteni, mivel az update-k kiadása után a többség szinte azonnal telepíti az újdonságokat.

Az Android verziók jelenlegi állása:

  • Jelly Bean (4.1-től felfelé): 43.1%
  • Gingerbread (2.3): 30.7%
  • Ice Cream Sandwich (4.0): 21.7%
  • Honeycomb és Froyo (2.2 - 3.0): 4.5 %

Android fragmentáció 2013

Androidos készülékek képernyőinek eloszlása:

A Google három méretet különböztet meg jelenleg a képernyőméretben, ezek a: normál - nagy - extra nagy megnevezést kapták.

Felbontásban: normál felbontás - nagy felbontás - extra nagy felbontás - extra extra nagy felbontás nevek szerepelnek.

A normál méretbe sorolható készülékek száma nagyjából 80% körül mozog, míg a nagy méret csupán 6.1%, az extra méret pedig csak 4.8%-ban fordul elő. A nagy felbontás a készülékek 33.6%-át teszi ki, míg az extra nagy pixelmennyiségű készülékek száma 23.1%-nál mozog, a leg-leg eszközök pedig csupán 7.1%-os arányban vannak. Ezen felül természetesen van még pár kategória, mely annyira elhanyagolható, hogy a Google már közzé sem tette a számokat.

Android fragmentáció 2013