Galaxy S III: rendszer, szolgáltatások és tartozékok

Míg a Galaxy Nexus egy alap (stock) Android rendszert kapott mindenféle sallang nélkül, addig a Galaxy S III szolgáltatások teljes tárházát kínálja a leendő vásárló felé.

Operációs rendszer
A mobil Android 4.0.4-es verziószámú rendszert kapott, melyen a Touchwiz kezelőfelület legújabb verziója fut. Az iOS Siri hangvezérlésen alapuló asszisztenséhez hasonlóan a Galaxy S III is megkapta saját vezérlő programját: ez pedig nem más, mint az S Voice. A Siri-hez hasonlóan elérhető az időjárás, a legtöbb készülék funkció, üzenetküldés és hívásvezérlés is működik rajta. Magyar nyelvet nem támogat, de angol, olasz, német, francia, spanyol, koreai nyelven még beszélhetünk hozzá. Remekül működik, azonban ilyet már láttunk.

Flipboard
Aki ismeri az alkalmazást, az tudja hogy iPhone-ra már régóta létezik. Androidra viszont még nem, és e nemes alkalomból (mármint a Galaxy S III debütálása révén) ezen a készüléken lesz először elérhető. A Flipboard segítségével egy nagy közösségbe léphetünk be, mely az online újságoktól kezdve a fotókig, állapotjelzésekig mindent rávarázsol a mobil képernyőjére.

Dropbox
Jó hír, hogy a május 29-én Európában is megjelenő készülék vásárlói 50GB ingyenes Dropbox tárhelyet kapnak, így a készüléken tárolt képek, videók, filmek azonnal feltölthetők az online tárhelyre (nem mintha a belső tár + microSD nem lenne elég).

SmartStay
Egy olyan érdekes funkciót is kapott a Galaxy S III, mint más készülék még soha. Alapjában véve egy egyszerű megoldást vonaultat fel a mobil: a SmartStay segítségével érzékeli mozdulatainkat, melynél ha éppen a mobil képernyőjére nézünk, akkor az automatikusan bekapcsol, hogy megmutassa az éppen rajta futó információkat.

Tartozékok
Több eszközt is vásárolhatunk majd kedvenc készülékünkhöz, ilyen lesz a:

- S-Pebble MP3 player
- AllCast vezeték nélküli eszköz
- Vezeték nélküli töltő
- HDMI adapter

Music Hub
Szintén egy kis "koppintásnak" nevezhető zenei szolgáltatás indított el a Samsung, mely egyelőre 7 országban lesz elérhető. Segítségével kedvenc zeneszámainkat akár a rádióból is beszkennelhetjük, majd továbbíthatjuk a gyártó szervereihez, ami majd szépen megkeresi és letölti telefonunkra a kívánt dalt vagy albumot. 17 millió zeneszámmal operál.

S Healt
Ezzel a kis személyi wellness programmal rendben tartható életvitelünk, hiszen ez a kis intelligens mérő a nap minden szakaszában rögzíti és elemzi testünk teljesítményét, és segít az egészséges életvitelben.