A Google bemutatta az innovatív Android "L" rendszert

Android L

Android L

A Google bejelentette a következő nagy lépést az Android operációs rendszer életében, mely egyszerűen csak az "L" nevet kapta. A Google "szép és merész" alkotása egy vadonatúj designra (Material Design) és új funkciók tárházára épül, mely holnaptól már elérhető a fejlesztők részére, a felhasználók pedig nyár végén már használatba is vehetik a droid új kiadását.

Sok újdonság érkezett az Android L frissítéssel, ezeket szépen sorjában nemsokára be fogjuk mutatni.

Íme egy kis ízelítő: akkumulátor takarékos mód (Project Volta), Android okosóra támogatás, Google TV párosítás, ART futtatókörnyezet, 64 bites architektúra támogatás és extra teljesítmény növekedés a meglévő készülékekben.

A Google ezzel a lépéssel a designra is összpontosít, elválasztva magát ezzel az Apple iOS-szel történő hasonlítgatásoktól. A megújult flat (lapos) küllem a fejlesztőknek is kedvez, ugyanis az alkalmazáson belüli modulok (árnyékok, betűk, jelölések, animációk) egyedileg testreszabhatóak lesznek. Frissítésre került a megszokott Roboto betűtípus is, ezáltal még több lehetőséget adva az appokon belüli betűk változatosságának. Nagy várakozásunknak megfelelően a képernyő alján található három navigációs ikon is megújult, mellyel még ízlésesebb lett az Android L.

Android L preview