Helyrehozhatók a tönkretett Nokiák!

Akik már elkapták vagy épp még nem a Symbian SMS-hibáját, azoknak a Nokia elkészítette a megoldást.

"Curse of Silence", ezen a néven híresült el a Symbian operációs rendszerben talált hiba, mely világszerte okostelefonok millióit, elsősorban Nokia készülékeket érint. A finn gyártó folyamatosan készíti szoftverfrissítéseit az érintett mobilokhoz. Mint ismeretes, egy megfelelően formázott SMS üzenettel a teljes üzenetkezelő rész leblokkolható a rendszerben. Ezután a telefon nem lesz képes semmilyen üzenet küldésére és fogadására sem. Sajnos a hibát eddig csak úgy lehetett helyrehozni, hogy egy teljes visszaállítást kellett csinálni a készüléken, amivel viszont a telefonon tárolt adatok is elvesznek. A Nokia készített egy megoldást azoknak, akiknek még nem védett a telefonja a hibával szemben. Az aprócska program az SMS Cleaner névre hallgat. Csupán le kell töltenünk a gyártó honlapjáról, majd telepítés után futtassuk le. Ez kitörli a hibát okozó SMS-t, majd újraindítja a telefont, ami ezek után újra hibátlanul fog működni. A program nem ad védettséget a hiba ellen, ezért mindenképp sűrűn ellenőrizzük, hogy elérhető-e frissebb szoftver az általunk használt típushoz.

http://europe.nokia.com/smscleaner

Hozzászólások

Nem hülyék ezek ott fent.:-)
Kíváncsi leszek, hogy legközelebb milyen kiskaput hagynak nyitva amivel "tönkrevághatjuk" a kedvencünket...

Már ki is jött a héten az új hack amivel megint lehet törni a Nokiákat. Eszméletlen jó.

A hack progit elárulod hol találtad mert én be szivtam szoftver fristés után

Dobj e-mail címet, küldöm a leírást, és a fájlokat!

Hali!

Már nincs értelme mit küldeni, itt ez a leírás jobb, és egyszerűbb is, mint amit én küldtem volna!

nagyon köszi kiproba és müködik de egy buta kérdés ha ujra frisitem a telcsit akkor is simán szigno nélkül a le irt eljárásal fel tudom teni mert a sokk kisérltezésel mintha nem az igazi volna csakk még nem merem ujra frisiteni nehogy megin igy járjak

Ha frissítés után megcsinálod újra a leírtakat,akkor újra használhatod a teljes szabadságot!Vagyis nem kell signoznod SOHA!:)