Hivatalos: megérkezett a Symbian Belle, kapásból három Nokiát is bemutattak

A mai Nokia sajtótájékoztatón bemutatták a Symbian Belle frissítést, mely a nemrég kiadott Anna utódja lett több újítással és hibajavítással. A Belle frissítést máris megkapta három készülék, mely szintén a bejelentés keretein belül kerültek bemutatásra: ez pedig sorrendben a Nokia 600, 700 és 701.

Nokia 600: zenekedvelőknek

A legkisebb sorszámmal rendelkező készülék a Symbian Belle kíséretében a zenei extrákra lett kihegyezve. A készülék tartalmaz FM-adót, FM rádiót, illetve beépített antennát is. Az antennának hála, nem kell többé fejhallgatót csatlakoztatni a kihangosításhoz.

További részletek: 3,2 hüvelykes, 360x640 pixel felbontású kapacitív képernyő, 5 megapixeles EDOF kamera (autofókusz nélkül), HSPA és GSM üzemmód, 1GHz-es processzor, 1200 mAh-ás akkumulátor, 720p felbontású videófelvétel, GPS, WLAN és NFC.

A készülék itthon nem lesz kapható, külföldről viszont beszerezhető lesz 180 eurós áron.

Nokia 700: a legkisebb ugrifüles

Már a "beceneve" is mutatja, hogy elvileg a világ legkisebb méretű és térfogatú mobiljáról van szó.

Méretei: 110 x 50,7 x 9,7 mm, tömege: 96 gramm

A több egzotikus színben is kapható készülék már CB AMOLED képernyőt kapott, melynek felbontása sajnos maradt a régi nHD méret, fizikai mérete 3,2 hüvelyk. Kamerája egy autofókusz mentes 5 megapixeles EDOF fényleső, mely túl sok opcióban nem büszkélkedhet, azonban szerencsére a HD videófelvételi képességet még belepaszírozták a tervezők. Adatátvitelben ismeri a HSPA, GSM képességet, processzora már az 1GHz-es frekvencián pörög. Akkumulátora 1080 mAh-ás, ára pedig 92.000 Ft körüli lesz hamarosan.

Nokia 701: fényesség mindenkinek

Ez a telefon sem maradhatott ki különlegesség nélkül, hiszen az előzőek mintájára ez a telefon is kapott valami olyan újdonságot, melyre mindenki emlékezni fog. A készülék egy ultrafényes IPS megjelenítőt kapott a szokásos felbontással (nHD). A videófelvétel és képkészítés egy 8 megapixeles EDOF kamerával készülhet (szintén autofókusz nélkül), az 1300 mAh-ás akkumulátor pedig akár 2 napos használatot is biztosít a készüléknek. GSM, 3G és HSPA hálózatokat is ismer, valamint a 3,5 hüvelykes képernyője Gorilla Glass védőüveget is kapott. A csaknem százezer forint értékű készülék erősen a C7-es külsejére hajaz, azonban kapható lesz szürke, ametiszt és fehér színekben is.

Végül telkintsük meg a Symbian Belle bemutatkozó videóját: