Hogyan csináld? iPhone 4 jailbreak szájbarágósan

iPhone jailbreak

iPhone és iPad untethered 5.1.1 jailbreak cikkünk

iPhone 3GS, 4 és iPad 1 5.0.1 untethered jailbreak.

iPhone 4S és iPad 2 5.0.1 untethered jailbreak.

Ha még nem jailbreakelted iPhone készülékedet, akkor itt az idő. Ebből az útmutatóból otthon is könnyedén el tudod végezni a műveletet. A leírásban a 4.3.3-as szoftver untethered törését mutatom be. Az új szoftverekhez tartozó JB ettől eltérő lehet.

Ahhoz hogy jailbreakelni tudd a készüléked, szükséged lesz egy számítógépre (lehet Windows és Mac is), valamint magára az iPhone-ra és az USB kábelére.

Első lépésben készíts egy üres könyvtárat, melyben helyezd el a szükséges kellékeket:

1. Gyári iPhone 4 4.3.3 8J2-es restore firmware
2. Redsn0w jailbreak alkalmazás

A letöltött Redsn0w alkalmazást csomagold ki a gyári firmware mellé.

1. Győződj meg róla hogy gyári szoftver fut e a telefonon, majd kapcsold ki

2. Indítsd el a redsn0w.exe programot (Windows 7 esetén rendszergazda módban), és add be neki az imént letöltött gyári 4.3.3-as firmware fájlt (666,6 MB)

3. Beadás után ha ezt írja ki: "IPSW succesfully identified" akkor lépj a Next-re

4. Pár művelet elvégzése után az alábbi ablak jelenik meg, ahol csak az "Install Cydia" legyen bepipálva

5. A következő lépésben történik a jailbreak, ez előtt DFU szervíz módba kell léptetni a készüléket úgy, hogy a bekapcsoló gombot és a Home gombot együtt nyomod 10 másodpercig. A 10 másodperc lejárta után engedd el a bekapcsoló gombot, de a Home gombot még mindig tartsd nyomva, addig ameddig el nem indul a jailbreak. Ez kb. 10-15 másodperc.

6. Ha ez megvan, és a program kiírta hogy Done, végeztél, nincs más hátra minthogy megvárd, míg a készülék elvégzi a hátralevő telepítést és újraindul.

A Cydiát a menüben találhatod meg, és az első indításakor válaszd az "user" opciót. Miután a Cydia is elvégezte a saját dolgát, azaz telepített és újraindult, annyi még a teendőd hogy a Manage - Sources - Edit - Add gombra lépegetve add meg a következő címet: http://cydia.hackulo.us és nyomj Done-t. Ezután lépj be a Hackulo repoba, és telepítsd az Installous alkalmazást (ezzel lehet programokat telepíteni).

Ezzel sikerült a jailbreak, ezután a Cydiában a megfelelő szervercímet hozzáadva válogathatsz a jobbnál jobb kiegészítők közül. Játékok és alkalmazások letöltésére az Installous-t használd. Figyelem: függetleníteni nem lehet a legújabb iPhone 4-eseket, úgyhogy ezt ne is próbáld.

Ahhoz hogy az iTunes is kezelje a feltört programokat, előtte a készüléken és az iTunesban is le kell töltened egy ingyenes alkalmazást és feltelepíteni az iPhone-ra. Ezután már mehet a szinkronizáció, és egy kalap alatt lesznek a tört és hivatalos appok. Ha az internetről beszereztél egy .ipa fájlt, azt az iTunes segítségével rakhatod fel a telefonra, úgy hogy az app ikonjára kettőt kattintasz, majd rányomsz egyet a szinkronizáció gombra.

Videótutorial: