Hogyan telepítsük fel telefonunkra az Android L rendszert?

Hogyan telepítsük fel telefonunkra az Android L rendszert?

Android install howto

Előző cikkünkben már olvashattátok az Android L új verziójának megjelenését. Sokan örülnek az új frissítésnek, de aki csak most állna neki telepíteni, a cikkünk elsősorban neki szól: telepítsük fel Nexus 5-re és Nexus 7-re az Android L operációs rendszert!

INFÓK: ez a módszer bármely gyári Androiddal elvégezhető, viszont legyél óvatos és saját felelősségre végezd a műveletet!

1. Legelső lépésként mentsünk le minden adatot a készülékről, mert a folyamat formázza a telefont. Legyen feltöltve az akkumulátor is.

2. Töltsük le a Google ADB eszközt és magát az Android szoftvert. Ha még nincs a gépünkön illesztőprogram, innen telepíthetjük azt is.

3. Válasszunk egy helyet a számítógép merevlemezén, mondjuk a C: meghajtó gyökér tökéletes lesz hozzá. Hozzunk létre egy mappát, és csomagoljuk ki az ADB kellékeket, majd mellé egy mappába az Android rendszert.

4. Csatlakoztassuk a készüléket USB kábellel a számítógép USB portjába, és várjuk meg a driverek automatikus telepítését. Ha nem települ, akkor használjuk a fent letöltött drivereket.

5. Indítsunk egy parancssort (cmd.exe), majd navigáljunk a fent elkészített könyvtár gyökerébe (cd parancs).

6. Írjuk be a következőket: "adb reboot bootloader" - ezzel újraindítjuk a telefont bootloader módban. Egy zöld robotnak és Start feliratnak kell megjelennie. Ha nem megy, kézzel is megtehetjük: kapcsoljuk ki a telefont és nyomjuk meg a mindkét hangerő gombot és velük együtt a bekapcsoló gombot is.

7. Ha még nem oldottuk fel a készülékünk bootloaderét, azaz még le van zárva (locked), akkor használjuk a következő parancsot: "fastboot oem unlock" - majd a készülék kijelzőjén nyomjuk meg az Igen (Yes) gombot.

8. Most navigáljunk a parancssor segítségével az Android rendszer könyvtárába, ahol elindíthatjuk a flash folyamatot ezzel a parancssal: "flash-all.bat"

9. Most már csak várakozni kell míg végez a telepítő. Ha kész, máris indítható az új rendszer.