Hogyan végezzünk hard resetet érintőképernyős Nokiákon?

Ahogy a régi Symbianos telefonoknál megszokhattuk, itt is működik a hard reset funkció. Nézzük meg hogyan!

A képen látható módon a következő sorrendben tudjuk teljesen formázni érintőképernyős S60v5-ös Nokiánkat:

HÍVÁSKEZDEMÉNYEZŐ + HÍVÁSELUTASÍTÓ + KAMERA + BEKAPCSOLÓGOMB egymás után történő folyamatos megnyomása.

Hozzászólások

Nem egyszerre? Legalábbis nekem 5800-án csak a négy gombot egyszerre lenyomva sikerült. Kisebb cirkuszi mutatványnak is beillene amúgy. :)

Mindegy, az a lényeg, hogy a bekapcsgombot nyomd utoljára. És addig, amíg meg nem jelenik a kezdőkép

Azóta javítottam az íráson. Igen folyamatosan kell nyomni, tudom, csak félreérthetően írtam le. Sorry.

5530-on ez vajon hogyan kivitelezhető?! Ott érintős a HÍVÁSKEZDEMÉNYEZŐ + HÍVÁSELUTASÍTÓ!!! :)

És hogy kell hard resetet csinálni s60v3-on? Pontosan mit csinál a hard reset?

Hát nálam nem vált be (lehet hogy a szolgáltató miatt) de szerintem ezt senki se tudja megcsinálni még véletlenül se aki meg igen annak gratulálok de én ehhez béna vagyok. Ha meg valaki nem akar küszködni annak meg csak be kell ütni a *#7370#-et a főképernyőn. Az érintős telóknál meg (5800-ál Telefon) a hívás kezdeményezésnél kell beütni. Remélem segítettem. :D

ez pontosan a telefonal mit csinál?

Visszaállítja a telefont az alapbeállításaira, és minden adatot töröl a C-ről, olyan, mintha újonnan vennéd a telót. Természetesen érdemes kivenni a memóriakártyát ilyenkor nehogy véletlenül azt is törölje.

Hali!
Ennek a nyomkodásnak túl sok értemét nem látom... Csak ha valaki nagyon villogni akar, hogy ő tudja így is csinálni...
A "legtopább" telefon tulajdonos, aki még azt se tudja, hogy mi a symbian az egyszerűen ennyit csinál: beállítások---> gyári beállítások visszaállítása... Ez csak egy "paraszt butítás"-ra alkalmas kifejezés: HARD RESET.
Továbbá az egyik hozzászóló írt még egy lehetőséget: *#7370# . Ezt ugyan oda kell beírni, ahova a *#06# stb. kódokat. Továbbá mind három lehetőségnél kéri a telefonkódot. (a topikban említettnél nem biztos) ami nokiákon általában 12345, de ezt a telefonhoz kapott használati útmutató szépen leírja nekünk.
Elnézést kérek ha valakit megbántottam, nem állt szándékomban!
Minden esetre mind a három opcio a C memóriáját törli, ill. vissza állítja a gyári beállításokat, kitörli az emlékesztetőket, ébresztéseket, jegyzeteket stb. Szóval mindent!

Üdv.: Ákos

Bocsánat! Kicsit szúrta a csőrömet ez a biztonsági kód. Valóban ennyiből hasznos a topicban leírt módszer, hogy nem kér biztonsági kódot. Szóval ha letiltottuk a készüléket a sok próbálkozástól, akkor ezzel a módszerrel kikerülhetjük. Nem érintős telóknál a módszer: Zöld + 3 + csillag és bekapcs. KIKAPCSOLT állapotról persze:D

Akkor még nemjártál ugy,hogy a telefon el sem kezdi az op rendszert tőlteni.na akkor jőn jol ez a hardveres ,gommbos inditás.

5530 ez kivitelezhetettlen maradok én is *#7370#-nél