HTC Desire HD teszt: a kezdet

Hamarosan újabb szenzációs okostelefonnal gazdagodik Európa, amely mind hardverben, mind pedig szolgáltatásaiban felülmúlja az összes eddigi okostelefont.

HTC Desire HD a kiválóan sikerült Desire sikervárományos folytatása, amely most még nagyobb mérettel, még nagyobb hardverrel, valamint még jobb szoftverrel robbantja ketté a mobilpiacot október közepén. Gondolom sokan már aludni se tudnak a birtoklás vágya miatt, azoknak napról-napra bedobunk egy kis ízelítőt a készülékről.

Külső

A HTC Desire HD kívülről egy hatalmas készülék: a 4,3"-os képernyő szinte már túl nagy az ember tenyerébe, viszont akinek bejön a teljesen vékony kialakítás, annak különösen ajánlott, akár csak sorstársai: a HD2, és EVO 4G.

A készülék természetesen a világ egyik legkedveltebb és legrohamosabb ütemben terjedő, illetve fejlődö rendszerét kapta: ez az Android, méghozzá a friss 2.2-es verzió. Ebben a telefonban debütál majd a szupergyors boot-képes HTC Sense 3.0-ás verziója, távoli készülékmenedzsment funkciókkal.

Ahogy a képen is látszik, méretes hangszóró nyílást kapott, így a másik fél hangja tisztán biztosan tisztán lesz hallható. A hangszóró jobb oldalán egy kis LED kapott helyet, amely az elmulaszott eseményeket, és az akkumulátor töltöttségét jelzi.

Mint ahogy ismeretes, a Desire HD az előd továbbfejlesztett változata. Mivel a Desire nem nagyon jeleskedett a multimédia terén, és a kamerája sem volt ott a toppon, ezért a HD verzió a nevéből is ítélve egészen kiváló paraméterekkel rendelkezik, akárcsak a többi mai csúcskészülék: 8 megapixeles kamera, 30fps 720p videórögzítés, rengeteg képbeállítási lehetőség, és természetesen a közösségi hálózatok támogatottsága, így az elkészült fájlokat azonnal fel is tölthetjük kedvenc hálózatunkra.

A készülék másfél gigabájt belső memóriát kapott, amely az alkamazások tárolására hivatott. A csomagban még megtalálhatunk egy 8GB-os kártyát (microSD), amelyre kedvenc zenéinket, videóinkat pakolhatjuk majd. Az akkumulátor elég kicsi (1230 mAh), viszont a fejlett energiagazdálkodásnak köszönhetően több napig nem kell töltő közelében lennünk (átlagos használat mellett).

Természetesen, hogy a kényelem se maradjon el, a Desire HD oldalsó hangerőszabályzót és szabványos 3,5-es jack dugaljat kapott. A gyári füles állítólag nem nagy szám, de gondolom sokunknak van otthon más is.

A hangokkal nem lesz gondunk, hiszen a telefon hivatalosan támogatja az SRS és Dolby hangzásjavítókat is. DivX és Xvid videólejátszás viszont csak külön program telepítésével lehetséges.

Amíg el nem felejtem: a készülék processzora az új 8255-ös Snapdragon 1 GHz-el, és a rendszer RAM pedig egyedülálló: 768MB.

Következő cikkünkben egy kis multimédia következik: fotózás, videózás, zene.