Ilyen lesz a Samsung Galaxy S IV okostelefon

Elindultak a pletykák és találgatások a jövő évben megjelenő Galaxy S generáció legújabb tagjáról. A Galaxy S IV név alatt fejlesztett okostelefon már majdnem kész, és várhatóan 2013 májusán jelenhet meg a külföldi piacon.

samsung galaxy s4 s-pen amoled

A kép csak illusztráció!

Mit várhatunk a Samsungtól?

Sok jót biztos, hiszen az 5 incses trend már az S szériát is eléri, továbbá a gőzerővel fejlődő mobil CPU-k és GPU-k a legújabb Androidnak sem hagynak majd akadályt. A kamera felbontása is növekedni fog, reméljük hogy ez majd a képek minőségén is látszódik majd.

Milyen lesz a Galaxy S IV?

Az eddigi pletykák szerint a Note-hoz hasonlóan S-Pent kap, mely a hatalmas 5 incses AMOLED képernyőt rejtő házban bőven elfér. Az AMOLED képernyő 1080 x 1920-as felbontással és 441ppi-s képpont sűrűséggel rukkolhat majd elő. Ezen felül egy négy magos Exynos 5440 CPU-t és egy 13 megapixeles (talán BSI) kamerát is kap. Míg a mostani Galaxy S III vastagsága csupán 8.6 mm, a négyes széria picivel vastagabb lesz: azaz 9.2 mm.

Az Android verzióról még nincs pontos információ, ha negyed éven belül nem jelenik meg újabb kiadás, akkor marad a 4.2.1.