Ilyen lesz a Windows Phone - jobb az iPhone-nál?

A redmondi óriás belátta: a Windows telefonok versenyhátrányban vannak, elsősorban a böngészés és a multimédiás funkciók terén.

A cég a 6.5-ös verzió októberi megjelenésével megoldást ígér - pontosabban azt, hogy nem csak az üzleti funkciók lesznek gördülékenyek, hanem a jelenleg némileg szegényes böngészés és a médiafogyasztás is sokkal élvezhetőbb lesz. A verziót egészen pontosan Windows Phone-nak fogják hívni, az alábbi videón meg is ismerkedhetünk a felületével.

Jobb böngészés, mint az iPhone-ban

A Microsoft a kezdetektől újragondolja a böngészőt, és azt mondják "a böngészés lényegesen jobb lesz, több weboldalt lehet majd elérni, mint egy iPhone-on".

Emellett igyekeznek elindulni a cloud computing irányába is, kezdetként azzal, hogy a Windows Phone gyors biztonsági mentést tesz majd lehetővé úgy, hogy az adatokat egy szerverre menti fel, így később bármikor le lehet majd kérni onnan azokat.

Robbie Bach, a cég egyik vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy ne várjunk túl hamar túl sokat: "Igyekszünk jelentősen fejlődni a felhasználói élmény terén, többet kihozni a hardver és a szoftver kapcsolatából. De ez nem a következő 3-6 hónap, inkább a következő 3-5 év távlatában lesz észrevehető".