Ilyen lett a Nokia C7 PR2.0-ás böngészője

Sokan várták már az új frissítést, melyben egy teljesen új gyári böngésző található.

A Symbian^3 operációs rendszer egyik nagyszabású frissítése a PR2.0-ás kódjelű csomag, melyben az alábbi videón is látható megújult internetböngésző kapott helyet.

Hozzászólások

Ez egy nagy fos, egy nagy szar!!

Az iPhone nyomába sem ér a Nokia már! Pedig régen olyan mereven NOKIA párti voltam, hogy senki nem tudott volna eltántorítani, ha azt az irányvonalat követték volna, mint anno amikor a 3210-et kifejlesztették!
Bukott márka.

Hát mondjam, hogy jó? Nem teszem, mivel szar... az összes konkurens 1-től 1ig megveri, ha a PR 3.0 nem segít a symbian-on akkor semmi se, az az utolsó esélye, arra még várnak sokan, ha azt elbaltázza akkor megáshatja a sírját...

Mellesleg hozzáteszem jobb is, hogy a Nokia a Win Phone 7 mellett döntött, még azzal "lehet esélyük", annak a böngészője sztem nagyon is jó lett, sok tesztet néztem róla és már most sok helyen jobban is teljesít mint az ios4 vagy az a...d, nemha még ráállnak jobban a fejlesztésére!

Jobb lesz ha belehúznak, mert lassan már olyan szintű lesz a különbség, hogy lehetetlen lesz behozni...

(még annyit hozzátennék, hogy én is nagy Nokiás voltam,"vagyok" de lassan elmúlik ez a "ragály" csak a tények kérdése...)

Énis nagy nokiás voltam.de ezek egy nagy sz..t-se érnek .

A régi symbian tényleg nagyon gáz volt már, nem rég váltottam, de a symb3 teljesen más kezelésre mint a régi, én egyenlőre még maradok. A multitouch is gyors eddig nem volt bajom vele.

Gyerekek,nem kell fikázni.Inkább azt kell nézni hogy az emlitet ifos3,ifos 4,az az applenek egy 2-3évre szóló terve.Nem úgy mint a nokiánál.ott hajtanak az e,n,x és persze az alsobb osztálynak szánt cuccokal.nézd meg,a nokia 1 évbe hány modelt ad ki,és az apple az ifosbol hány tipust ad ki.könnyebb 1 tipusra koncentrálni,fejleszteni,ment évi 50-60tipust fejleszteni,tesztelni.és lehet szidni nyugodtan a nokiát,lehet szar a böngészöje,vagy egyébb,de még mindig tudok telefonálni vele!!!!nem úgy az ifos4el :D

Bocsi, de nálad az a hajtás, hogy ua. hardverrel kiadnak 6-7 féle telefont? Mert ezt csinálják! Minimális változtatás, és elöntik a piacot az alap sz*rokkal! Ékes példa az 5800!!! Nem olyan régen olvastam, hogy most ruháztak be egy nagyobb szállítmány 600Mhz- es procira. Minek? Már az eddig névtelen telefonokban is erősebb proci dolgozik! Ezzel akarják visszahódítani az elfecsérelt fogyasztókat? Egy olyan op.rendszerben gondolkodnak, ami már a kezdetektől haldoklik. Miért? Szerintem ők sem tudják. Ez a Nokia, már rég nem az, aki hírnevet, és megbecsülést szerzett magának!Ez a Nokia most, kb. a középosztályban tud csak létezni, vagy még ott sem! És mielőtt jönne a "buzi ájfonos köcsög" hozzászólás, közlöm, hogy soha nem volt, és nem is lesz apple-s cuccom. Jó nekem a Samsung, LG,SonyEricsson,....stb. ami kenterbe veri(már lassan 3 éve) az egy helyben toporgó, teszetosza Nokiát!
E,N,X sorozat? Ugyan már......felejtős a symbian 3 sz*rral együtt!

én mindig is nokiás voltam de az utóbbi években nagyon lement náluk a színvonal ezért váltottam. épp a napokban vettem egy htc desire hd-t...hát el kell mondjam ég és föld a különbség...esetleg akkor veszek újra nokiát ha hardwaresen és softwaresen is lesz olyan minősígű mint egy htc illetve az android os.

Ez a te véleményed, mondjuk azért LG, Samsung meg hasonlók még mindig nem érik el azt a szintet. A sz*os symbianról meg csak ennyit:
http://nonstopmobil.hu/europa-szivugye-lett-a-symbian-20101103.html
Az nevet aki a végén nevet.

Vegyél egy Galaxy S-t(vagy akár HTC-t), és utána mondd ugyanezt! Én megtettem,......ég és föld a különbség!! Pedig tényleg volt jó pár készülékem a Nokiától(még N8-is három hétig), de ehhez(Galaxy S ) képest azok felejtősek, NAGYON!!
És az hogy Európa szívügye lett, ugyan már, ébredjünk fel! Szép, és jó kezdeményezés, de mire fognak fejleszteni? A 24 szervezet közül ki gyárt mobilt(látok itt mindent, csak telefongyártót nem, annak biztos kevés az az évi 22M eurós erőforrás egy kis része)? Mert a legtöbb gyártó, kiszambázott a Symbian mögül. Mire fogják akkor feltenni a fejlesztésüket? Megmondom: a meglévőkre, és itt be is zárult a kör. Hisz a Nokia is inkább Win7-et rak majd az újabb készülékeikre(pfff, újabb öngól).
Ez egy dologra jó, hogy ne kelljen(szerintük), minden évben újabb készüléket venni, mert rohadt sokba kerül a szennyező anyagok kinyerése a mobilokból. És én nem csak a végén szeretek nevetni, jelen pillanatban is azt teszem az Android mellett! :)

Üdv a klubban.
Arra várhatsz, az a hajó már elment......

Én nem akarom egyik mobilgyártót/oprendszert se fikázni.Mindegyiknek megvan a maga erőssége, gyengesége. Sztem teljesen felesleges az hogy a mobilokat telepakolják minden szarral.Úgy őszintén... Közületek hányan használják ki a telefonotok összes funkcióját?Oké hogy lehet a mobillal fényképezni, kamerázni, videót nézni, netezni,zenét hallgatni, gps van benne stb...de ettől függetlenül gondolom sokaknál van otthon fényképezőgép, kamera, vagy egy számítógép/laptop, gps. A telefont arra kell használni amire való, telefonálni, sms-t, mms-, e-mail-t írni, esetleg zenét hallgatni. Ezekre a "legtöbb" mobil képes. Azért csak a legtöbb, mert mint az iphone esetében is annyira telepakolták minden szarral már, hogy mindent lehet vele csinálni csak éppen telefonálni nem...Aki telefonálni, üzenetet küldeni akar, annak megfelel az ami ezeket tudja. Aki meg mások orra alá akarja dörgölni, hogy te figyi, nekem ilyenem van, mert egy kis elkényeztetett pöcs vagyok (és apuci anyuci megvette nekem, mer még nem dolgozom) annak jó az ilyen telepakolt "izé" amik lassan már akkorák hogy nem férnek el a kezedben. Aki meg dolgozik, az úgyis rájön ,hogy felesleges a drága telefon, úgyis cserélni kell 3,2,1 év múlva.

és mikor lehet majd elérni? A softwareupdater még csak a 013.016 PR1.1-es szoftvert érzékeli.

Mekkora hülyeségeket tudsz írni, ráadásul sértő módon!! Rohadtul nem gondoltad át...Az itt említett összes telefon(még az N8, és a C7 is) közel azonos árban mozog, szóval nincs miért hivalkodni! Ha te, nem ebben a kategóriában mozogsz, akkor minek adsz hangot, az -amúgy is szegényes- véleményednek itt. Mára a telefonokban megpróbálták összegyúrni az általad említett készülékeket(telefon, fényképező, laptop, GPS), és gyártóktól függően, ez hol jobban, hol pedig kevésbé sikerült! Tekintve a szoftveres, és hardveres különbségeket. És inkább egy ilyet viszek, mint külön-külön mindegyik készüléket(+ egy táska amibe belefér). Így már nem is olyan nagy egy ilyen készülék. Igaz??
Nem mindenki "elkényeztetett kis pöcs". Engem pl. elég tisztességesen "csapdosott" az élet, mire sikerült megállapodnom! A felét sem kívánom, még az ellenségemnek sem. De eljutottam oda, hogy 35 évesen én segítem a szüleimet, és nem fordítva!
Add, elő a véleményed pl. az NP-n, és meglátod mi lesz belőle. Hamar elküldenek, a legjobb esetben is, a fenébe...vajon miért?(megsúgom: ott elég sok embernek van hasonló készüléke( nem csak nokia topic van), és nem gondolják magukról, hogy elkényeztetett kis pöcsök, csak megtehetik, hogy megvesznek egy ilyen készüléket, amit használnak is)
Ergo: nem csak a két véglet(csóró-elkényeztetett kis pöcs) létezik. Van még ezernyi variáció, amit te valószínűleg nem ismersz, mert soha nem tartoztál/tartozol közéjük! És ez neked fáj, de nagyon.

Teljesen egyet értek veled, bár most Te is sértő módon írtad .. de jogosan :) Csak annyit kérdeznék, hogy minek a rövidítése az "NP" ? :$
De ha az XDA-DEVELOPERSre menne ott is díjaznák ezt a hozzászolást ^^,

Nekem nincs szükségem semmilyen androidra, te csak fuss a divat után mert most ez a divat. A szervezet mögött meg nem telefongyártó kell hogy legyen, arra ott a Nokia mert a telefonokat azért most ő gyártja.(Mennyi telefont adnak el a gyártók és ebből mennyi az okostelefon?) Pont az lényeg hogy a szoftverre helyezik a hangsúlyt. Ha neked elég a Galaxy S, magánügy ... :-) Akkor én is nevetek :-)

Tényleg nem akarok vitatkozni veled, de már a második mondatnál elakadtam. ".Az itt említett összes telefon(még az N8, és a C7 is) közel azonos árban mozog, szóval nincs miért hivalkodni!" Hát az N8 és a C7 között is van egy kategóriaugrás, hardverben is!! és árban is!! Az anyagfelhasználásról ne is beszéljünk, már a kettőt se korrekt összehasonlítani. Bár a fanatizmusod lenyűgöző, de egy szint után már egészségtelen. :-)

NP=Nokiaprogramok.hu Tudtam volna normálisan is megnyilvánulni, de mivel Ő így írt, gondoltam ebből csak érteni fog! Tévedtem!

Ez nem divat volt a részemről, hanem belátás kérdése. Akartam egy normálisan futó, fagyásmentes, jó grafikával rendelkező mobilt. Ennyi! A Nokiánál ilyet nem találtam, pedig -mint írtam is- N8 is járt a kezeim között. Azért mielőtt büszke leszel magadra, nézd már meg hogy mire hivatkozol "(Mennyi telefont adnak el a gyártók és ebből mennyi az okostelefon?)" Én történetesen, az okostelefonról beszélek az elejétől fogva. És ha ezt nézzük, akkor nyugodtan megkeresheted, hogy hogyan viszonyul az eladott okostelefonokon az op.rendszerek aránya. Házi feladat!
Bármennyire is fáj, a Nokia leszerepelt, többszörösen is. Sz*rt gyárt, sz*r szoftverrel, sz*r minőségben, sz*r harverrel. És ezt még megfejeli azzal, hogy pofátlanul drágán adja! Pedig régen én is szerettem a Nokiákat(azok tényleg telefonok voltak), de mára kigyógyultam ebből a betegségből. BÁRMIT csak Nokiát ne!!!!!!
De akinek ez kell, az vegye csak bátran, hátha kap Ő is egy bejglit elismerésül!!! :) :)

Egy symbian hírhez kapcsolódóan arra hivatkozol, hogy neked Galaxy-d van, és te mennyire különleges vagy, mert azon Android fut. És ez hogy kapcsolódik a cikkhez? "Ilyen lett a Nokia C7 PR2.0-ás böngészője"??
Érdekes ember vagy az biztos, a sok sz*r -al kapcsolatos megnyilvánulásod téged jellemez. Legyél vele boldog, csak ennyit tudok írni. :-)
Idézlek: "de mára kigyógyultam ebből a betegségből", nem akarlak megbántani, sokféle képen lehet látni a világot, de azért ez már túl van egy egészséges szinten!

u.i.: Van egy újabb symbian hír: "SpeedX: valódi 3D játékélmény Symbianra" már nagyon várom az androiddal kapcsolatos véleményed oda is :-) Addig én meg az androidos részbe irkálok, de nem fogok sz*rozni!

Hát igen tévedtél!!, mivel Zotank nem is reagált a válaszodra :-), Én csupán a második mondatodra hívtam fel a figyelmedet! Tévedni emberi dolog :-) Bár az NP-n a sok Nokia-s biztos értékeli a sz*r a Symbian, és a Nokia megnyilvánulásaidat.

A Symbian nem szar csak elavult és a Nokia mint tudjuk a szoftverekkel kapcsolatban eléggé maradi. A Nokia C7-00 és az N8 között a ház és a kamera a különbség (+a belső memória de az is bővíthető)és ehhez képest mégis 20-40000 Ft a különbség . A Nokia úgy is hamar be fogja látni hogy a Symbiannal nem kaszál ezért fog váltani WP-re

Ha kíváncsi vagy a különbségekre, és valamennyire érdekel az elektronika, akkor a
http://www.blue-nokia.com/
oldalon meg tudod nézni a kapcsolási rajzokat, összeszerelési rajzokat, stb. Már a HDMI kimenetet is külön vezérlik, a két kamera miatti különbség miatt nem is lehetne u.a. a HW gyorsító, a Pendrive közvetlen olvasásához is más USB vezérlő van, meg még nagyon sok minden.... Mindig szériákon belül szoktak butítani, fejleszteni, a C széria az teljesen más mint az N széria. Az anyagfelhasználás is nagyon szembeötlő. Nem hasonlítási alap a kettő.Szóval nagyon nem véletlen a különbség árban is. SW területen napi szinten változnak az ötletek, a részvényesek egy része összefogott a W7 miatti bejelentés miatt, nem igazán tetszik nekik, a Meego-ba is nagy összegeket fektettek, a SYMBEOSE projektet meg tavaly írták alá, és azt az EU nyomja, szóval ezen a területen még sok minden fog történni ...

Pont a lényegre tapintottál! A Symbianra CSAK most jön ki egy ilyen game. Az androidra meg már egy jó ideje rendszeresen vannak....Nézd csak meg Remélem elég lesz!
Az egészségemért meg ne aggódj, nem sok közöd van hozzá!
"Egy symbian hírhez kapcsolódóan arra hivatkozol, hogy neked Galaxy-d van, és te mennyire különleges vagy, mert azon Android fut."
SOHA nem állítottam, hogy mennyire különleges vagyok. Pusztán összehasonlításként írtam, mivel a két készülék KÖZEL AZONOS ÁRBAN mozog! Érted??? És óriási a különbség közöttük! Ugyanazért a pénzért!!! Most már világos számodra is???
De nem magyarázom tovább. Minek!! Úgysem akarod érteni a mondandómat....
Vegyél sok Noikát, és légy velük boldog.......befejeztem.

A sz*rozáshoz meg előbb alapos indok is kell ám! A Nokiánál ez elég régóta megvan.......:)

Miért reagált volna? Rájött, hogy öngólt lőtt a véleményezésével!
Azért a teljesség kedvéért megemlíteném, hogy nem csak Nokiáról szóló topic van. És egyre többen hagyják ott a nokiát, és vesznek valami "mást". Ezt a modik is észrevették, és időben kapcsoltak is! Olvasgass egy kicsit ott, és látni fogod, hogy nagyon sok topicban osztják a véleményem, és váltanak(Nokiáról) !!! De ahhoz olvasni kell....

Idézlek: "Engem pl. elég tisztességesen "csapdosott" az élet, mire sikerült megállapodnom! A felét sem kívánom, még az ellenségemnek sem" én tényleg szívből sajnállak ezért, de megpróbálhatnál azért beilleszkedni a társadalomba, normálisan kommunikálni másokkal, ezzel azért ne mentegetőzz! Ha segítségre van szükséged akkor kérj segítséget, az nem szégyen, viszont ha nem teszed az gyávaság!!
"Az egészségemért meg ne aggódj, nem sok közöd van hozzá!" Te hoztad fel a témát, hogy neked problémáid voltak!! Voltak??
"Pont a lényegre tapintottál! A Symbianra CSAK most jön ki egy ilyen game. Az androidra meg már egy jó ideje rendszeresen vannak....Nézd csak meg Remélem elég lesz!" Ez újabb játék, ami most jött ki, de nem az első, akkora hülyeségeket írsz ... legalább olvasd el a cikket miről szól!
Ez a sz*r téma látom lételemed, nem tudom meddig lehetsz benne, de nem akarlak megfosztani tőle :-), esetleg ha megszabadulnál az androidtól ...

"Engem pl. elég tisztességesen "csapdosott" az élet, mire sikerült megállapodnom! A felét sem kívánom, még az ellenségemnek sem"
Tudod a gyengébbek kedvéért elmondom, ez nem csak az egészségről szólhat! Egyetlen utalást sem tettem az egészségi állapotomról. De itt már rég nem az épp aktuális témáról van szó, csak már nem tudsz mibe "kapaszkodni", nem tudsz miben kötözködni.
Idézlek: "tényleg szívből sajnállak ezért, de megpróbálhatnál azért beilleszkedni a társadalomba, normálisan kommunikálni másokkal, ezzel azért ne mentegetőzz! Ha segítségre van szükséged akkor kérj segítséget, az nem szégyen, viszont ha nem teszed az gyávaság!!"
Ez normális kommunikáció?? Nem vetted észre a múlt időt( csapdosott!!!!!)? Nem is ismersz, hogyan mersz véleményt alkotni rólam akkor? Akkor szerinted, aki saját maga tud lábra állni, segítség nélkül, az gyáva?? Átgondoltad ezt?
Az internet homályába burkolózva bármit írhatsz, és ezért sajnállak......nem kicsit, NAGYON!!!!!! Nem ártana egy nyelvtantanár, hogy megtanítsa a szövegkörnyezetben való mondatértelmezést!!! Kiragadsz egy-két mondatot a szövegemből, és megpróbálsz más értelmet adni neki! Ez részedről tisztességes? Miért nem idézted be azt is, amire ezt írtam? Ha te nem teszed, akkor megteszem én: "Aki meg mások orra alá akarja dörgölni, hogy te figyi, nekem ilyenem van, mert egy kis elkényeztetett pöcs vagyok (és apuci anyuci megvette nekem, mer még nem dolgozom)"
A válasz: "Nem mindenki "elkényeztetett kis pöcs". Engem pl. elég tisztességesen "csapdosott" az élet, mire sikerült megállapodnom! A felét sem kívánom, még az ellenségemnek sem. De eljutottam oda, hogy 35 évesen én segítem a szüleimet, és nem fordítva!"
Így már egész másképp hangzik a mondandóm!!! Nem olvastad el??

Azt hiszem, hogy részemről be is fejeztem ezt a meddő "eszmecserét" . Nincs értelme egy ilyen jellegű OFF-olásnak. Főleg nem egy ilyen emberrel, aki már "látatlanban is ismer, és megpróbálja újraértelmezni/átmagyarázni a mondandómat".
Ezt hívják az én mércém szerint: Gerinctelen embernek!!
Sajnálom a társad/ha van/, pokoli élete lehet melletted!!! :(

" Pedig régen én is szerettem a Nokiákat(azok tényleg telefonok voltak), de mára kigyógyultam ebből a betegségből." Akkor ezt is fejtsd ki nekem, nehogy félreértelmezzem ezt is :-) Betegnek érezted magad, mert Nokiát használtál? Olvasd vissza legalább miket írsz!!!! Nekem van társam, és boldog életünk van. De neked biztos hogy soha nem lesz, vagy legalább is egészséges kapcsolatod biztos nem. Írhatsz a gerincességről, a sz*rról, az androidról, több oldalon keresztül is, a lényegen nem változtat, gyáva vagy ha nem kérsz segítséget!!!! Ezért nem sértődöm meg azon amiket írsz, de ha később visszaolvasod őket, szégyenkezni fogsz miattuk.

Ok köszi a linket, bár németül nem tudok