Ilyen videót vesz fel a Nokia N8 (HD 720p)

Elkészült az első Nokia N8-as mobillal készített HD 720p@24 fps videófelvétel. Tessék megnézni, egész jó. A gáz az, hogy biztos trükköztek a minőséggel, szóval annyira ne várjunk el ilyen felvételt a telótól, de majd kiderül. Ha pedig tényleg ilyen jó lenne, szívesen viszontlátjuk a codecet egy-egy főzőtt romban más telefonra is :)

Hozzászólások

Ez tényleg gyanús. Nem hinném hogy ennyire odavágná a többi HD kamerás telót De hátha a Nokia forradalmit alkotott és tényleg nem egy (annyira) megbuherált videóról van szó. Amúgy maga a telefon nekem nem igazán tetszik.

Azért az elején igen csak akadozik (vagy csak nálam????)

csak hogy közöljem mindenkivel a szomorú hírt: ez a videó messze van a 720p-től...

A videó felbontása 640x360! szóval csak félHD!!!
------------

szerk.: most nézem, hogy alapból nem is a full HD-st adja be...

Pedig HD, csak a videómegosztó zsugorítja össze.

Jó, láttam! Elnézést mindenkitől!

Egyébként elég meggyőző a videó, jó kis reklám a Nike-inak is.. XD

Upd.: egyébként a Windows 25 fps-esnek írta!

Adatsebessége: 2002 kb/s
Teljes bitsebesség: 2157 kb/s

De nem gáz, hogy egy perc ilyen videó majdnem 16 mb csak? Akkor egy óra film az nagyon durván kerekítve 1000mb, ami nincs 1giga sem. A mozifilmek ennél sokkal nagyobbak helyet foglalnak.

FAKE!! (magánvélemény)

Csak hogy legyen mihez viszonyítani, én is készítettem egy HD videót mobiltelefonnal (I8910HD). Szerintem ez is elég szép, szóval lehet hogy a Nokiás is igaz.

(CCCP codecet használok. Akinek nem menne a videó, az tegye fel).

Elég ügyes lehet az operatőr, hogy ilyen szépen, rezzenéstelenül tartja az n8-at(vízszintesen a földtől 30cm-re, egyenletes sebességgel). :D