iPhone 5 fail: kopó burkolat és buborékos képernyő

Az új iPhone 5 szeptember 21-én, azaz pénteken debütált a világ nagyobb országaiban, és a napok óta a boltok előtt várakozó tömeg szinte az összes készüléket felvásárolta. Aztán eltelt pár óra, majd eljött a mai nap, és a vásárlók nagy része máris felfedezte az első hibákat, mely sajnos szoftveresen egyáltalán nem javítható.

Az iPhone 5 kopik:

Anno amikor megjelent a HTC One S a saját különleges fémburkolatával, mindenki vitte mint az 5 forintos zsemlét. Aztán eltelt pár hét, a készülék élei elkezdtek kopni, a gyárilag felsütött réteg szépen levált a burkolatról. Ez nincs másképp az iPhone 5-tel sem, csak itt az a bökkenő hogy még a második nap sem telt el. A felhasználók a SIM tálca és a kerekített élek mentén történő kopást szemléltetik az alábbi képeken. Az eset mindkét színvariánst érinti, tehát nem csak az anodizált fekete-, hanem a sima felületű fehér is kopik (vagy karcolódik):

ios

ios

ios

ios

A kopás mellett karcok is megjelennek a készüléken. Volt olyan vásárló, akinek gyárilag karcos volt a készülék széle és hátlapja is:

ios

Az iPhone 5 képernyője buborékos és villog:

Azt még nem tudni hogy gyári hiba e, vagy csupán ragasztó és egyéb párolgó anyagok miatt sárga és/vagy buborékos a friss tulajdonosok iPhone-ja:

Frissítés (2012.09.22 - 21:16):

Egy magyar vásárló is jelezte a kopást a Twitteren:

kopik az iphone 5

Hozzászólások

Tudtam én, hogy egy nagy sz** az iphone egy eredeti ürülék !!!!!

Látom teljesen megérte fikázni a Galaxy S3 hátlapjának repedését... No komment...

Ha..ha..ha. :-) Vegyetek rágott almát arany áron! Én maradok a samsungnál!

Nyugodtan, szopkodjad csak a samsung faszát :)

Volt nálam két samsung galaxy mini GT s-5570 tesztelni kettőből az első 5perc alatt behalt csere volt a szolgáltatónál a másik bírt fél napot szóval én nem vagyok elájulva a samsungtól volt már vagy majdnem 200 telefonom és meg kell mondjam nokia párti voltam sokáig de az Iphone vitt mindent mert ott ha rányomsz a kijelzőre nem gondolkodik mit is kell csinálnom mint más telefonoknál.Szóval amiért az 5 kijött nem biztos hogy rossz telefon sőtt.Általában az első telók mindég szériahibásak amit piacra dobnak.Én nem láttam még olyan telefont,hogy legyártották és pik pakk minden ok volt.De persze ettől függetlenűl mindenkinek más a véleménye.Ahogy nekem is.

@nextelgsm:
őőőőő
éééérdekes.

Galay Mini s GT?

Most akkor videokari,vagy teló? ....és Ati,vagy Nvidia? :DDD

Kevered a szart a hazugságaiddal rendesen :)

Kell nektek állandóan a divatot követni idióta emberek, most jól beszopattak titeket ezzel a szar telefonnal.Ráadásul kicserélni sem lehet a házát mert a többi ház is ugyanolyan fos, kisprórolt szarul festett kacat. Nekem eddig az összes telefonom Nokia volt jelenleg n97-egy éve és amióta megvan semmiféle optikai hibája nincs néha kicsit lassú de inkább legyen egy megbízható telefonom mintsem egy olyan ami gyárilag úg y van tervezve hogy egy két szezont kibír utána vegyen a prosztó nép mégújabb kacatot...

nokia 3310-ben mondjon egy hibát akárki :)

Snake nehez volt. :P

Amiért elír az ember valamit nem kell letaposni a sárba!De a hozzászólásod jellemez téged .....!És tényleg nem nagy durranás a galaxy mini lassú gondolkozik nagyon rossz telefon!

Az user error. :-D

Egy 28 ezres Galaxy Minit hasonlítani egy 180 ezres iPhonehoz? Aztán levonni a következtetést, hogy a Samsung szar? Olyan mint a Mercedes A200-at fikázni, mert nem Koenigsegg.

Nem tudsz normálisan hozzászólni te barom állat! Dugd fel magadnak a fos iphonodat te retek! Látszik hogy irígységböl írkálsz ilyeneket, mivel most ebböl a samsung jött ki jobban!

xD mi van itt (Samsung a király ;D)

Hát úgy látom sok embert ki lehetne innen rakni mert elég mocskos szája van.Sajnos pont az ilyenek miatt tartunk ott ahol tartunk.Jobban járnál ha kimosnád szappannal a szádat!!!Sok samsung király és ezek a beirkálások XD DD hány éves is vagy kb 12-15.És itt nem arról van szó hogy egy 28000ft -s telefon,vagy Iphone a Galaxy S3 csupa műanyag nem venném meg.viszont ami benne van tényleg nem rossz.Ez az én véleményem miért osszátok itt az észt nem értem.Meglehetne ezt kulturált ember módjára is beszélni.

mellesleg csak megjegyzem a samsung és az iphone is egyforma szar,miközben egymással versengenek egyre több szart adnak el a népnek mert nem az érdekli őket hogy mit kap a vásárló hanem az hogy egymást legyőzzék bármi áron :D vegyetek nokiát vagy sony-t azok nem buborékolnak meg nem csomagolópapír a hátlapjuk mint a galaxy s 3-nak :D

szerintem ami elérhetö áron van és megbizhato és még meloba is viheted mert por és viz állo az a motorola defy +

Én nem olyan rég vettem egy Samsung Galaxy S2-es telefon és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve igaz még hibái jöhetnek,de remélem nem fog.Rendkívül jó telefonnak tartom. Fogtam már a kezembe Iphone 4-et és nem érzem,hogy annyival többet érne az a telefon,mint amennyibe kerül.Az a telefon csak "Brand" véleményem szerint.
Az hogy ki melyiket részesíti előnyben az a személyes dolga és döntése,de én egy kicsit csodálkoztam most ezen a híren.(Nem ezt várja az ember.)

maga a telefon

iphone továbbá is csak egy szar divatteló és mire erre minden ember rájön addig a cég jól meggazdagodik a sok idióta hozzá nem értő személy pénzéből akik veszik és vagánykodnak vele holott még már a fenti képek szerint divattelónak sem válik be ez nagyon gáz,összecsapott szar az egész hogy versenyezhessen a galaxy s 3-al,aminek a hátlapja katasztrofális mintha szilikon tokból lenne baszdki kétszer leejted és a karcolástól ketté szakad a hátlap csak maga a karcolástól ez szintén nagyon gáz, ami a rendszerében van a sok gesztus baszás ami csicsás de ha elfelejtkezik róla az ember akkor akaratlanul hülyeségeket csinál mint a tenyérhúzásos képernyőmentés pl ha törölgeted a képernyőjét akkor kismilliárd képernyőképet fog neked csinálni? a hangutasítás is baromi idegelő hogy sietnél de előtte hi galaxy-zni kell ezzel barmot csinál az emberből,skizofrén idiótát aki köszönget a telójának, full gáz,ráadásul ripacskodás a samsung részéről hogy utasítás előtt a telót kell köszöngetni,jó hogy nem már "nyald a koreaiak seggét" a megszólító szöveg a hangutasításnál, az iOS: Tovább negatívumok és javítanivalók

Nincs gyári Youtube app (jó ezt google,megértjük hogy nem akar belőle)
Wi-Fi néha megszakad, újra kell kapcsolódni (mi a fasz? elfelejti a wifit? ez nagyon gáz ha valami fontosat töltesz vele és kezdheted elölről)
Hibás Térképek ikon (levisz az útról) (hát igen van akinek mindegy hogy a házba eszik vagy a wc-ben LOL )
Nincs gyári számológép (pedig diákoknak ez jól jön gáz hogy még ez sincs benne)
Még mindig nincs Bluetooth fájlküldési lehetőség (WTF? akkor kéremszépen minek a bluetooth 4.0? hogy fogyassza az akkuját? ez a leggázabb dolog bármilyen ócska szarban alapból lehet fájlt küldeni bluetooth-on)
Kevés opciónak tűnik a csak képfeltötési lehetőség Safariban (úristen akkor ezek szerint még képfeltöltésre sem volt képes? na neeee..lényegében semmit sem tudsz megosztani a régebbi rendszerű modellekkel a böngészőn keresztül holott erre is már minden szar képes szinte hogy fáljokat töltsön fel)
Nincs felhasználói szabad fájlrendszer és fájlkezelő(ez megint gáz,nem baj majd barchobázzák mi van a telóban vagy papírra lejegyzik és összeadogatják a fájlméretek számát ezzel megállapítván mennyi hely van még LOL)
Kevés fájlformátumot ismernek a gyári alkalmazások (és ez manapság kurva gáz mikor egy okostelóról van szó és alapvető műveletekre sem képes akkor kéremszépen mire való? külseje szar,belseje szar,képernyője szar,kötött a rendszer,nem felhasználóbarát,talán az alkatából ítélve papírnehezéknek talán jó lesz ha a súlya meg van hozzá :D )

Azt már eddig is tudtuk, hogy a rágott alma férges és rohad, de hogy a termékei is!

Te is csak a neten láttál eddig iPhonet mi? :)
Én használom, kihasználom a tudását, és szeretem is!
Próbáltam mást, de nem győzött meg. De amint lesz jobb, lecserélem.
Nekem nem kell iPhone, hanem a legjobb kell. És ez most az iPhone!!

Az IPhone valojában egy Ipod Touch amibe bele építettek egy telefont az apple ellentétesen gondolkodik nem telefonból okos telefon hanem okos Mp4 lejátszó és egyéb multimédiás szutyok egyvelegébe beleépítik egy Nokia 6310 tudását kb.

cukika ha neked a legjobb kell ajánlom Nokia 1112 a legjobb a világon telefonálni lehet róla smst is kezeli T9 magyart is tud mi kell még egy telefonba!

jó kis tella a szifon de, hogy a legjobb.....bruhaha sznobfon , ja és "rengeteget" fejlődött már nem csak telefonálni lehet vele.... szánalmas...

120% brand
40% telefon

Persze, hogy maradtok a Samsungnál, meg az Androidnál, mivel anyátokkal éltek még, és abból a havi 20 ezer Ft -ból amit a 26-éves létetekre a családtól kaptok nyilván nem tudtok egy apple terméket megengedni magatoknak.. Ha nekem nem lehet, akkor másnak se.. Tehát szar.. Igaz ?

Azért is nagyon szégyellem magam, és kurva sznob vagyok mert nem egy 1.2-es 1998-as suzuki swiftet vezetek.. Csöves állatok, szidjátok a kormányt, az oktatást az Iphone-t, és a normális színvonalon élő embereket.. Kutyák pf..

Éssel nem kezdünk mondatot te rohadt mocskos paraszt !

nyugodtan szopkodjad csak az apple faszát :)