Itt a HTC Desire Gingerbread frissítés: ezt komolyan gondolták?

A HTC már hónapokkal ezelőtt beharangozta, hogy a még máig népszerű Desire készülékhez is kiadják az Android legújabb 2.3.3-as frissítését. Közben ezt az állításukat sztornózták, aztán a közönség erejének köszönhetően valóban elkészítették az update-t.

A mai napon, azaz 2011.08.01-én ki is adták világszerte a készülék frissítését, viszont aki jobban szemügyre veszi, nem kicsit fog visszatorpanni a látványtól:

1. A HTC a Gingerbread frissítést "developer", azaz fejlesztői célból adta ki, ez az utolsó és végleges verzió, melyet bárki feltelepíthet a készülékre, de csak saját felelősségre.

2. A frissítés nem OTA formájában érkezett, hanem a http://developer.htc.com/ oldalról letölthető, futtatható .exe állományból pakolható fel készülékünkre, melyhez számítógép is szükséges.

3. A telefonon elérhető kicsiny tárhely miatt az összes háttérkép (csak egy maradt) és a Facebook alkalmazás is törlésre került, ezeket később a HTC oldaláról vagy a Marketből tölthetjük le. Ezen felül a szolgáltatói alkalmazásoktól és a HTC hivatalos app-jaitól is búcsút kell vennünk, mert a Gingerbread ROM-ba már ezek se fértek bele. Természetesen ezek is letölthetők az említett weboldalakról.

4. Több visszajelzés is érkezett, hogy a frissítés után nem funkcionál az SMS/MMS küldés, ez ellen "nincs mit tenni", el kell fogadni. A magyar felhasználók eddig nem panaszkodtak efféle gondokra.

A frissítés menete:

Töltsd le a fent említett címről az update fájlt (HTC Desire Android 2.3 Upgrade, 166 MB), majd nyisd meg, és kövesd az értesítésket, miközben a készüléket már csatlakoztattad a számítógéphez.

Figyelem: a HTC Desire frissítése csak fejlesztőknek ajánlott. A frissítés előtt minden adatunkat mentsük le, mert a telepítő a teljes telefont formázza (a memóriakártyát nem).

Hát kérem szépen: aki már nem bírja Gingerbread nélkül, az próbáljon meg a most kiadott frissítéssel együtt élni, aki pedig nem szeretné a fent említett "hátrányokat" elviselni, az tegyen fel egy sokkal jobb főzött ROM-ot.

Várjuk Kedves Olvasóink véleményeit itt és a Facebookon is.

A HTC hivatalos közleménye itt olvasható.