Itt a Karácsony: milyen mobilt vegyek?

Aki mobilt szeretne vásárolni az idei Ünnepek alkalmából, gondolom már rég feltette azt a bizonyos kérdést: milyen mobilt? Hol? Mennyiért?

Ebben segítünk most egy kicsit. Nézz beljebb.

Az idei év talán legnagyobb dobása volt az érintőképernyő, főleg a mobiltelefonok körében. Most így év végére az eddig magas árak után végre nemcsak hogy megjelentek a kisebb, kevesebb tudású érintős telefonok, hanem egyre olcsóbbak is lettek.

Hol?

Ezt mindenki kedve és kényelme szerint döntse el, hova akar elmenni telefont vásárolni, melyik bolt kedvesebb neki. Én azt tanácsolom, érdemes végignézni pár árakkal foglalkozó weboldalt, és az ott látható eredmények alapján elindulni. Érdemes Budapestről, futárszolgálattal telefont vásárolni, hiszen így jóval olcsóbban és kényelmesebben vásárolhatunk. Akit érdekelne egy pár olcsó üzlet, keressen meg levélben :)

Milyet?

Ugyebár létezik durván 3 kategória: alsó-közép-felső. Én leglábbis elegendőnek találom az ily módon történő csoportosítást.

Mit érdemes venni alsó kategóriából?

Nokia 2330 classic, Samsung S3100, Nokia 5130 XpressMusic, Nokia 2700 classic, T-Mobile Vairy Text és Sony Ericsson W395.

E készülékek nagyjából a 12-25e Ft-os határ súrolják feltöltőkártyás konstrukcióban.

Középkategóriából itt van a három különösen ajánlott jószág:

LG KP502, Samsung S5230 és Nokia 5800 és 5530 érintős mobilok.

Felsőkategória:

Hát, mit is mondjak. Elég kényes csoport ez. Nokiák közül nem is igen tudom mit ajánlhatok. Az eléggé elavult technológiával rendelkező modelleket semmiképp, mint N96, N97. Esetleg a most megjelent N900 még talán csodát is művelhet a többihez képest. Aki tényleg megbízható Nokiát akar sok-sok pénzért, válassza a régebbi N95, N95 8GB és E90, valamint az új E71-E72 párost. Nem fog csalódni.

Samsungból az összes Omniát bátran ajánlom, legyen az Windows vagy Symbianos modell.

HTC-ből igen nagy a választék, HD2 mindenképp bejövős, tessék megvenni.

Sony Ericsson és LG terén szabad a választás. Habár Xperia X1 inkább maradjon a boltban.
Árban e kategória a 80.000 - csillagos égig terjed. 6 számjegyért már több mint kiváló mobilt kaphatunk. Érdemes még azon elgondolkozni, hogy kell e Nekünk ennyi pénzért mobil, hiszen ilyen összegben (akinek még nincs, vagy cserélni akar) érdemesebb notebookot vásárolni.

Aki tényleg olyan szintről indulna el telefont vásárolni, hogy nem is tudja mit és hol kezdjen, annak egy-pár gyorstipp:

- Ha telefon, legyen masszív. Ne recsegjen, ne ropogjon, kellemes anyagból legyen.

- Legyen benne minimum 3 megapixeles kamera, gyors internet, olvasható nagy kijelző, és ha fontos, akkor jó akksi.

- Árban inkább középkategória, aki most ismerkedne a mobiltelefonnal (nagymamák előnyben), érdemes alsókategóriát választani.

Akinek van tippje, vagy éppen már eldöntötte hogy mit választ Karácsonyra, írja meg :)

Minden jót!