Itt a Nokia első Androidos főképernyője, a "Z Launcher"

Itt a Nokia első Androidos főképernyője, a "Z Launcher"

Z Launcher

Több gyártó készülékén is használható a Nokia új Androidra írt alkalmazása, mely nem más mint egy főképernyő. A Z Launcher névre hallgató indító Nexus 5, Samsung Galaxy S5, és több felsőkategóriás készülékekkel is kompatíbilis, segítségével minden appot könnyedén elérünk a telefonon úgy, hogy még a menübe sem kell belépni.

A Symbian rendszerben megismert és hamar kedvenccé vált kézírás felismerő itt is remekül működik: nincs több ikonnal zsúfolt főképernyő, nincsenek mappák, csupán írni kell a telefon képernyőjére és a program azonnal megkeresi a hozzá tartozó programot. Ez a kézírás funkció egészen gyorsan reagál a bevitelre, sőt a találatokat a Google keresőjében is megtekinthetjük.

A Nokia launchere egy teljesen más irányba helyezi az eddig megszokott Androidos élményt: az egy oldalas főképernyőn egy röpke érintéssel minden fontos appot és funkciót elérhetünk, mely a mobilunkon telepítve megtalálható. Első látásra kissé furcsa és szokatlan lehet az app, de hamar megszokható és szerintünk később még be is válhat a Nokiának.

Az appnak van weboldala is, továbbá a csatolmányból letölthető a telepítő fájl.