Itt a Samsung Gear 360, avagy virtuális valóság hozzád is megérkezett

 Samsung Gear 360

A Samsung Electronics bejelentette a Samsung Gear 360-at, amellyel 360 fokban rögzíthetünk, nézhetünk és oszthatunk meg videót vagy fényképet. A Gear 360 utazásokon, baráti összejöveteleken vagy bármilyen más alkalomkor kínál minden részletre kiterjedő vizuális élményt. Az új kamerával a felhasználók elmélyülhetnek a Samsung Galaxy világában, ahol saját maguk készíthetik el virtuális valóság tartalmaikat, és a Gear VR-on újraélhetik az élményeket.

„A Samsung folyamatosan tágítja a mobilélmény határait az okostelefonok eddig ismert funkcióin túlra is” – mondta el DJ Koh, a Samsung Electronics Mobile Communications üzletágának elnöke. „A tavaly bemutatott Gear VR nyomdokaiba lépve a Gear 360 még tovább tágítja a „magával ragadó tartalom” jelentésének határait – olyan vizuális élményt nyújt, amellyel életünk pillanatainak megörökítése és megosztása még egyszerűbb válik.”

Kompakt kivitel nagy teljesítménnyel párosítva, bármely tevékenységhez

A Samsung Gear 360 kettős halszemoptikával van ellátva, amelyek mindegyikéhez egy-egy 15 megapixeles képérzékelő tartozik, így a felhasználók nagyfelbontású (3840x1920 képpontos), 360 fokos videókat vagy 30 megapixeles állóképeket készíthetnek. De lehetőség van 180 fokos széles látószögű videók és fényképek készítésére is, ha a felhasználó csak az egyik objektívet használja. A bármely napszakban használható Gear 360 kamera f/2,0 rekesznyílású, nagy fényerejű objektívekkel rendelkezik, melyeknek köszönhetően még kevés fényben is jó minőségű képek, illetve teljes panorámavideók készíthetők.

A Gear 360 könnyű, kompakt, gömb alakú kialakítása révén könnyen hordozható, így menet közben vagy beltérben is egyszerűen használható. A Gear 360-hoz egy praktikus állvány is tartozik, továbbá a forgalomban lévő tartozékok és rögzítők széles választékával kompatibilis.

A Galaxy élmény

A Samsung folyamatosan fejleszti a készülékeit, a szoftvereit és a szolgáltatásait annak érdekében, hogy olyan eszközöket adjon a felhasználók kezébe, amelyekkel minden eddiginél jobban lehet kapcsolatokat teremteni, élményeket megosztani, rendszerezni, vagyis még többet kihozni az életünkből. A cég újraértelmezi a „lehetséges” fogalmát, túllép a mai technológiákon, lenyűgöző mobilélményt teremt.

A Gear 360 kamerát Samsung okostelefonnal szinkronizálva a felhasználó valós időben, már felvételkészítés közben is megtekintheti a tartalmat. A Gear 360 automatikusan felkínálja, hogy a felvett tartalmat az okostelefonon is megtekintsük, vagy elmentsük, vagy akár egyből feltöltsük és megosszuk a közösségi csatornákon, beleértve a Google Street View-t is. A valódi 360 fokos vizuális élményt segíti, hogy a felhasználók a saját maguk által felvett tartalmat tekinthetik meg Gear VR készülékükön. Mindezen funkciók egy külön erre szolgáló mobilalkalmazásban lesznek elérhetők, amely letölthető a Galaxy Apps-ból és a Google Play-ből, illetve számítógépre is a részletesebb szerkesztési funkciók elvégzéséhez.

A Gear 360 az új Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge, valamint a Galaxy S6+, a Note 5, a Galaxy S6 edge és a Galaxy S6 modellekkel lesz kompatibilis.

A Gear 360 kamera 2016 második negyedévében kerül forgalomba egyes országokban.

A Samsung Gear 360 specifikációi

Kamera: Két CMOS 15 megapixeles halszemoptikás kamera
Képfeldolgozó processzor: DRIMe5s
Videó: MP4 (H.265)
Dupla objektív: 3840 x 1920 (30 képkocka/mp)

Fénykép: JPEG
Dupla objektív: 30 megapixel (7776 x 3888)

Hang

Kodek: MP3/AAC/AAC+/eAAC+
Formátum: MP3, M4A, AAC, OGG
Memória: microSD kártya (max. 128 GB)

Kijelző

 • 0,5 hüvelykes (72 x 32) PMOLED
 • Felvételkészítési mód
 • Videó, fénykép, szekvenciális videó, ismétlődő videó
 • Kamera mód
 • Dupla/szimpla objektív mód
 • Kamera beállítások
 • Élesség, fehéregyensúly, HDR, expozíció, ISO korlát, szélzajszűrés
 • IP53 szabványnak megfelelő por- és vízállóság

Samsung szolgáltatások

 • Samsung Gear 360 alkalmazás, PC-szoftver (Gear 360 ActionDirector)
 • Kapcsolat WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz)
 • WiFiDirect, BT v4.1, USB 2.0, NFC

Érzékelők: Gyorsulásmérő, giroszkóp
Méretek: 66,7 x 56,2 x 60 mm
Tömeg: 153 g (akkumulátorral együtt)
Akkumulátor: 1350 mAhLi-ion