Jövő héten jön a Gorilla Glass 2, tavasszal pedig a Full HD-s iPad 3

Január 10-én indul a Las Vegasban megrendezésre kerülő CES fesztivál, ahol az ismert és nevesebb gyártók mutatják be az idei évre tervezett szórakoztató készülékeiket, melyek között ott lesz a Google, LG, Samsung is (talán az Apple is mutat valamit, de máshol).

Az idei év legnagyobb durranása a Gorilla Glass 2 kijelzővédő üveg lesz, mely tavasszal debütálhat elsőként az Apple iPad 3-ban. A Corning legújabb fejlesztésű üvegfelülete még erősebb és strapabíróbb-, mindemellett a vastagsága is elenyésző lesz, így még vékonyabb mobilok és tabletek készíthetők a közreműködésével.

Az új üvegfelület már január 9-én, azaz jövő héten hétfőn mutatkozik be, így pontosan kiderül hogy az erős Gorilla Glass milyen "extrákkal" előzi majd meg elődjét.

Így készül a Gorilla Glass 2

Aki viszont már a húsvéti ajándékokon gondolkozik, az ne felejste el a tavasszal érkező új iPad 3-at, mely a pletykák szerint Full HD-s, azaz 1920x1080 pixel felbontású Retina képernyővel érkezik majd. A készülék belsője még egyelőre titok, habár ahogy előző cikkünkben is megírtuk: négymagos A6 processzorral és 1GB RAM-al érkezhet az új tablet, iOS 5.1-el a fedélzetén.

Az iPad 3 már az új generációs Gorilla Glass 2 felületet fogja birtokolni, valamint az eddigi találgatások alapján pár milliméterrel akár vékonyabb is lehet.

A 9to5Mac értesülései szerint 2012 októberében már jöhet a következő iPad, mely természetesen a 4-es számot kapja majd. Ezzel azonban még nem érdemes foglalkozni, hiszen még a 3-as kiadás se jelent meg.