Júniusi Android körkép: növekszik a Kitkat

Júniusi Android körkép: növekszik a Kitkat

Android Kitkat grafikon

Megkaptuk a következő negyedéves jelentést Android fronton, lássuk melyik verzió tartja a frontot, illetve milyen százalékban oszlik meg az összes eddigi verzió.

Ahogy a képen is egyértelműen látszik, a Kitkat még nem vezet, azonban az elmúlt hónapokban jelentősen növekedett: hála a gyártók gyorsaságának, akik a legtöbb csúcskészüléken már elérhetővé tették a csokis változatot. A Jelly Bean viszont még mindig erős: a legtöbb eszközön még mindig a 4.1 - 4.3 verziók futnak, de ez nem ok az aggodalomra, hiszen sokan így is elégedettek a készülékükkel és a rendszer teljesítményével is.

Az Ice Cream Sandwich sem halt még ki: a készülékek kicsivel több mint 12%-át még uralja, de lehet hogy nem sokáig, hiszen a Jelly Bean most már alapkövetelmény minden 1-2 éves készülék esetében. Sajnos még a régi Gingerbread és Froyo is éldegél: több mint 15% mobil és táblagép még mindig ezt az alverziót futtatja. Viszont öröm az ürömben, hogy a Honeycomb (3.0) szinte teljesen eltűnt az Android életéből.

Ez tehát a júniusi statisztika, a következő negyedévben már az új 5.0-ás rendszer is megjelenik (megjelenhet), ezáltal a Kitkat már átveheti az irányítást a Jelly Bean felett. Vagy éppen a Google kitalál egy olyan megoldást, mely az egész eddigi töredezettséget megszünteti.

A WWDC 2014-en Tim Cook egy kicsit más számokról beszélt (kérdés, hogy melyik hónapra értette)

Apple Kitkat fail