Kié a jobb kijelző: iPhone 4 IPS Retina vagy Galaxy S AMOLED?

Az új iPhone 4-be hihetetlen felbontású Retina Display került IPS technológia ötvözésével. Steve egy az egyben ezzel alázza a Samsung Super AMOLED képernyőit. Vajon joggal teszi ezt? Tegyük csak tisztába a dolgokat!

Ahogy azt az elmúlt napok iPhone 4 bejelentéséből megtudhattuk, a legújabb Apple telefon 960x640 pixel felbontású kijelzőt kapott, amely folyamatos, pixel nélküli látványt nyújt még a legjobban látóknak is. A tűéles iPhone kijelző IPS technológiával készült, mely a kiváló színhűséggel és a legjobb betekintési szöggel párosul. Megjegyzendő, hogy ez is TFT technológián alapul, csupán modernebb formában láthatjuk viszont a régebbi TN-filmes kijelzőket.

Hiába a nagy felbontás és élénk szín, bizony ennek is szükséges külön háttérvilágítás, amely ennyi pixelszám mellett jócskán szívja az akkut.

Ellenben a Samsung modern Super AMOLED kijelzője igaz, kevesebb pixelszámmal bír, viszont a betekintési szöge még nagyobb, valamint a színek is élénkebbek, maga a kijelző is vékonyabb, modernebb felfogással bír.

Az Apple elhitető hadművelete Kedves Olvasóinknak ezzel nem fog beválni, hiszen az AMOLED fényévekkel jobb, kevesebbet eszik, keskenyebb és szebb képet produkál. A pixelszám meg egy ekkora mobilban bőven elég 800 széles számban.

A Samsung így reagált az Apple képernyőjre: "Az iPhone 4 retina kijelzője szép, de nem AMOLED"

Hozzászólások

Amolednél biztos jobb, viszont SAMOLED-nél már nem hiszem. Majd kiderül élőbe úgyis, csak idő kérdése mikor érkezik el hozzánk. Youtube-on ugyis lesznek tesztek :D Gyorsasagba biztos veri a szifon ez nem kérdés :D samsungék még mindig nem tudták megcsinalni hogy ha huzod az ujjad egyből reagáljon :D pedig én reménykedtem a Galaxy S-be :/ Az a baj hogy érezném a különbséget 3GS utan :S én megvarom az iphone 4-et ha addig mas gyarto nem csabit el egy jobbra :D

Ilyen hülyeséget! Hogy jöhetne egy SAMOLED kijelző egy IPS-hez? Vajon a professzionális moniorok miért használnak IPS technológiát. Biztos van akinek bejön a Samoled, de köze nincs a valós színekhez...

Amúgy én sem értem. Azt hittem, hogy nem végleges szériát fogok a kezemben, de amit eddig láttam amoledes készüléket, samsungot és lumniát, mindnél volt valami hülye színeltolódás. egyes szinek undorító módon kápráztak. Lehet hogy én voltam a hülye és nem vettem le a fényerőt, de a színeltolódás az akkor is zavaró volt. A fehérek kékes zöldesek voltak. Amiket eddig láttam ips telefonok, azok meg szép lágyak voltak, tökéletes fehérrel és szürkével. S mivel elég profik azok, a fekete teljes hiánya nem volt szembetűnő, itt szúnyogvesényi különbségek vannak. Nálam egyelőre az IPS jött be nyertesnek. De azért futok még pár kört szaküzletekben, mert technológiailag az amolednek kéne mennie. Gondolok itt arra, hogy ott tényleg lehet kis fogyasztást elérni tartalomfüggéssel.