Kijelző, fotó és videóteszt: iPhone 4 vs. Nokia N8

Ezen cikkünkben lerántjuk a fátylat a két mobil valódi tudásáról: nézzük meg, mennyire teljesít a két gépezet kijelző, fényképezés és videófelvétel terén. Érdekes.

Első menet, kijelzőteszt

Mint ismeretes, az iPhone 4 960x640 pixeles IPS TFT LCD képernyőt birtokol a Nokia N8 640x360-as CBD elnevezésű AM-OLED panelével szemben. A technológiai paraméterek alapján egyértelműen a Nokia kijelzője a nyertes, hiszen betekintési szöge nagyobb, mint az ellenfeléé, valamint kevesebb energiával is beéri.

Második menet, kamera fotók

Míg az iPhone 4 egy egyszerűbb 5 megapixel felbontású képérzékelőt kapott, addig az N8-asnál egészen kitett a finn gyártó, hiszen hatalmas, 12 megapixeles kamerát integráltak bele a legerősebb xenon vakuval. Azért nem szabad elájulni a paraméterektől, mert az Apple mobilja is jó képeket készít, nézzük meg mennyire is:

Harmadik menet, a videófelvétel (HD 720p)

Videófelvétel terén egyenlő arányban oszlik el a tudás: mindkét készülék képes a folyamatos HD 720p (1280x720) pixeles felbontású videóanyagok felvételére. Az N8 kicsit kevesebb, azaz 24 képkocka/másodperc sebességgel, az iPhone 4 fix 30fps-sel rögzít. Az N8 részétől pozitívum a sztereó mikrofon megléte, így a videó hangja szinte olyan lett, mint egy kézi DV kameráé:

Nokia N8 tesztvideó:

iPhone 4 tesztvideó:

És egy vegyes felvétel: