Kiszivárgott az Apple iPhone 5 terve

Még idén bemutatásra kerülhet az új iPhone, mely ezúttal már az 5-ös számot kaphatja, vagy az új iPad-hez hasonlóan új iPhone lesz.

Az iLounge értesülései szerint az új készülék csak hosszában fog változni, szélességében a jelenlegi 4S modell értékét örökli. A kereken 4"-os képernyőátmérő alatt valószínűleg egy továbbfejlesztett Retina képernyő kaphat helyet, melynek felbontása a tegnap bejelentett Galaxy S III-hoz hasonlóan HD (1280x768) lesz. A nyújtott képernyőméret így még az iOS felületének is kedvezni fog, hiszen a megjelenítőn csak egy ikonsorral fog növekedni a friss terület.

Érdekesség, hogy a régóta pletykált dock csati megszűnik, helyére egy microUSB nagyságú érintkező kerülhet, mely tovább hasznos területet szabadít fel a készülék alján. Az egy darab hangszóró és mikrofon továbbra is megmarad az alsó részen.

Az antennagate botrány után az Apple keményen nekiállt a külső antenna fejlesztésének, így az iPhone 5-ben már egy teljesen szeparált vevő kap helyet.

További információk is napvilágot láttak, méghozzá a micro SIM kártya tartóról és a megújult Home gombról is. A képeken ezek is megtekinthetőek. Az infókat egyelőre csak mérsékelten kezeljük, hiszen az adott információk még nem hivatalosak.