Lehetséges e Samsung I8910HD-re a Symbian^3 telepítése?

Sokan kiváncsiak, hogy a jelenlegi legjobb Symbianos telefonra lehetséges lesz e rápakolni a friss Symbian^3-mas rendszert. Válaszok a cikkben.

Azért is élesztettem fel e témát, mert egy "röpke" szavazás indult az egyik külföldi fansite-on, ahol röviden megmutatták, mi szükséges ahhoz, hogy kedvenc telefonunk futtatni tudja az új operációs rendszert.

Íme a kérdéses rész, tudok e futtatni új Symbian rendszert I8910HD mobilomon?

A válasz: IGEN, lehetséges, de...

ha szűzen telepítenénk a rendszert, a következő akadályokba ütköznénk, amit sajnos egy kis programozással kell kiegészíteni. Kiváncsi leszek rá, hogy a Samsung vagy a hobbiromosok készítik el előbb. Szóval nem lehetetlen, a következők kellenek hozzá:

Driverek:
a hardveres grafikus chiphez
a hardveres videó encode/decode-hoz
driver kell a multitouch működéshez, de attól még lehet tapizni
kellenek fejlesztők
és egy kis rendszermérnöki munka

Ha mindez megvan, üdvözölhetjük a Symbian 3-mat!
Itt pedig lehet szavazni

Hozzászólások

szerintetek lehetséges lenne mondjuk SE Vivazra is a rápakolni...?

az kimaradt hogy a fejlesztéshez a pénz :D

Igen, én is kíváncsi lennék, hogy lehet e mert elvileg hardveresen jobb a vivaz. De mindenesetre én örülnék neki :) nagyon.

sziasztok!! egy kérdésem lenne szerintetek sonyericsson satiora fel lehet rakni majd? elöre is kösözönöm

hát Levke én is de qurvára..! Sokat foglalkoznak monstanába a Samsung HD-vel...nem azt mondom.. meg is érdemli a figyelmet..! de ha abból a szempotból néézük h a Vivaz igen igen erőssebb a Samsungnál... meg abból a szempontból is h a mai világba mindent telót a seggnyaló Iphone-hoz kell mérni.. én úgy tudom és az adatok alapján úgy is látom h a Vivaz hozzá közelebb van teljestményileg mint a Samsung..remélem h megoldják az okosok h rámenjen..!!xD fúú. geci mekkora lenne..! még az SE nek is jó marketing fogás.. mert nyilván többen vennék a symbianos telefonjaikat (persze azokat amik "alkalmassak" a symbian 3-ra) remélem még megélem azt a napot mikor ez az OS fut a telómon..

és mikor lesz elérhetö a symbian 3 rendszer

Zsiro! hát sztem a közeljövőben nem nagyon..! vagy attól függ h h érted!? mert ha úgy h beírod a google-ba és letöltöd..hát az nem holnap lesz..! ahogy a cikkben is írták különböző programozások kellnek, meg ahogy a előttem szoló komment is írta pénz is..azaz ha lesz ilyen akkor az okosok nem unalmukba csinálják majd SZTEM(hanem gondolom egy kis hasznot vagy ilyesmit is várnának majd tőlünk..):S ..!! de egyenlőre jussunk el addig h Vivazra és Satiora is lehetséges lesz-e a telepítés..! mert biztos tudod te is h a Sony Ericsson most inkább arra fokuszál h szinte minden 2 hónapba kiadjon egy új mobilt nem arra h mondjuk új szoft.frrisítéseket csináljon az előzőkre.. márpedig ha Symbian 3-at akarunk telepíteni igencsak szügség lesz rá..:S:S

fúú.. de most olvasom a cikkhez linkelt oldalon h kell hozzá amoled kapacitiv kijelző..! így nézve az esély a Vivazra és a Satiora szinte nulla... mert ez azér nem olyan h felraksz egy SIS.-t és akkor amoled kijelződ lesz...xDxD:S:S ezt benéztük sztem..! de nagyon remélem tévedek..:/

Ha azt nézed hogy a HD prociját 1200 MHz-re lehet húzni és megy gond nélkül akkor nincs miről beszélni!

Regalis..!Hát fel persze...de azér jóval régebben kijött már mint a Vivaz..! ugye a Vivaaznak alapból 720MHz..! te tudsz valakit aki már próbálta feltolni ezt jobban?? mert én nem...! SZTEM te se..!mert még senki nem próbált vele kisérletezni..! tehát egyszer hátha lesz valaki aki megcsinálja és akkor majd elválik..! de végül is az előző kommentbe nem ezen volt a hangsúly h melyik a jobb... de ilyen erővel még ez az 1200MHz sem változtat semmin..

Rezisztív kijelzőn is létezhet multitouch, csak ott elég nehéz használni. De attól még érinthető marad, szóval nem hátrány.

Talán majd akkor kezdenek el próbálkozni, mikor már valóban kapható lesz az N8, és szépen leszedegetik róla a dolgokat. Idő kell kiismerni a telefont. Aztán mehet a portolás.

Anno a Symbianos Siemens SX1-re vígan felment a Linux, szóval mindent lehet. Aki ismert minket régről az tudja miról beszélek!

N8 kapható már.igaz nem magyarba.europába ide jutnak el a mobilok szinte utoljára.ami most jön divatba,és most kezdik reklámozni,bemutatni,azt az angolok,németek már fél éve nagyba használják

JA..! remélem úgy lesz ahogy mondod...!

igen..ez a szomorú..xD:S megint ebből is csak az látszik h nem egy TOP országban élünk..:S