Már a jövő héten megérkezhet az Android Jelly Bean

jelly bean nexus

Talán már egy hetet sem kell arra várni, hogy a Google meglebegtesse előttünk a legújabb Android verziót. Az iOS 6 prezentálásával egyértelművé vált, hogy a Google is előre lépjen egy szintet a droidos rendszerével, hiszen a verseny az verseny, meg kell nyerni a vásárlók kegyeit. Az Android és iOS közötti egyezésekbe és ellentétekbe most nem kívánok belemenni, döntse el mindenki maga hogy melyik rendszert részesíti előnyben.

A jövő heti IO konferencián nem csak az új szoftver bemutatására kerülhet sor, szó lesz még a Google Play-, Chrome-, felhő alapú megoldások- és közösségi alkalmazások fejlődéséről és újdonságairól is.

A Jelly Bean kódnéven megjelenő Android rendszer a 4.1-es verziószámot kapja meg, a frissítés első készüléke pedig a Galaxy Nexus lesz, mely OTA-n keresztül fogja megkapni az update-t. Elképzelhető az is, hogy magát a rendszert bemutaják, ám csak ősszel kerülhet majd fel a frissíthető készülékek memóriájába.

Közben egy kép is feltűnt a Google áruházban, melyen a Galaxy Nexus már 4.1-es rendszerrel van meghirdetve (a felső és alsó képen pedig maga az új rendszer látható a Galaxy Nexuson):

google nexus

jelly bean