Megérkezett az iOS 5 - indulhat a frissítés?

Tegnap este pontban 19 órakor indította el az Apple az iOS rendszer legújabb frissítését, mely több mint 200 újdonságot tartogat iPad 1-2 és iPhone 3GS, 4 és 4S tulajdonosoknak.

A rendszer legfontosabb újdonsága az Androidon is kedvelt Notification (értesítő) rendszer, mely a képernyő felső részéből lefelé történő legyintésével érhető el, és melyen megtekinthetők a fontos információk: legyen az üzenet, hívás, időjárás vagy éppen az aktuális részvények:

Az üzenetkezelésen is javítottak, mostantól a Viber alkalmaázhoz hasonlóan ingyenes üzeneteket dobálhatunk egymásnak (csak iOS eszközök között működik). Ez lett az iMessage.

Frissült az iPod menüpont, pontosan törlésre került. Ezentúl a Zene app-ban találjuk meg kedvenc előadóinkat. A videók egy külön ikonon keresztül érhetők el.

A következő kihagyhatatlan újdonság a felhő alapú tárolás. Az Apple tegnap estétől minden felhasználójának 5GB ingyenes tárhelyet ad az iCloud-ban, ahová feltölthetjük zeneszámainkat, telefonkönyvünket, jegyzeteinket, megnézhetjük leveleinket és nyomon követhetjük készülékünket ha esetleg elvesztettük volna azt.

Frissült a fényképező alkalmazás, az elkészült képeket már megvághatjuk, méretezhetjük, sőt a démon szemek eltávolítására is lehetőségünk van.
A fényképezést lezárt készüléken egyszerűen a Home gomb kétszeri megnyomásával is indíthatjuk, exponáláshoz pedig nem kell a képernyőt tapizni, hanem elég a hangerő-fel gombot megnyomni - ahogy ezt valóban kellett volna eddig is csinálni.

A frissítés egy teljes bréking-szerű megállást produkált a tegnap este folyamán. Szine minden user 3200-as hibára panaszkodott, mely egyértelműen az Apple szerverek belassuláást jelezte, így a többség csak ma tudott frissíteni.

Nekem tegnap este 22:30 felé sikerült elkapnom az Apple szerver ellenőrző bitjeit, így sikeresen felpakoltam az új iOS 5-öt. Aki bizonytalan valamiben, vagy segítségre szorul, keressen minket itt vagy e-mailben!