Megérkezett Magyarországra a ZTE Skate

2011. október 27-én egy csinos kis sajtótájékoztató keretében bemutatásra került Peller Mariann vezetésével a ZTE legújabb sikervárományos okostelefonja, a Skate.

A telefon Android 2.3.5 (Gingerbread) operációs rendszerrel és 800 MHz-es processzorral gyártott, egyedi formatervű készülék, amely – várhatóan – a Blade-éhez hasonló sikert fog aratni a megcélzott fiatal vásárlói körben. Nevét a gördeszkára emlékeztető alakjáról kapta.

A kategóriájában vonzóan versenyképes árazású telefon mindössze 11,35 mm „vékony” és nagyméretű, 480x800 pixeles kapacitív TFT-kijelzővel, valamint 5 megapixeles CMOS-érzékelős, autófókuszos kamerával van ellátva. Akár 32 GB kapacitású, mikro SD memóriakártyával is bővíthető.

A jól használható, nagy kijelző ellenére súlya mindössze 136 gramm, ami a könnyen zsebrevágható kategóriában tartja a készüléket. Adatátviteli sebessége 7,2 Mbps letöltést és 5,76 Mbps feltöltést tesz lehetővé. FM rádió, 802.11 b/g Wi-Fi kapcsolat és 1400 mAh-s akkumulátor teszi még sokoldalúbban használhatóvá a telefont.

A Skate Magyarországon először a Magyar Telekom kínálatában jelenik meg a közeli napokban.