Megjelent az iOS 5.1.1 untethered jailbreak

jailbreak 5.1.1

A várva-várt iPhone és iPad törés megérkezett, így most már untethered (vagyis számítógépes indulás nélküli) módon használható a Greenpoison által kiadott program. A törés menete nagyon egyszerű, csupán annyi a teendő, hogy az alábbi linkekről letöltsük a gépünkre szánt verziót, majd kicsomagolás után az .exe fájlt indítva kattintsunk egyszerűen a jailbreak gombra.

Tudnivalók:

- korábban jailbreakelt készülékre először a gyári szoftvert kell letölteni, utána újra kell törni a jelen Greenpoison verzióval
- jailbreak előtt nem kell a készüléket DFU módba tenni, azt a program megteszi

Ezekre a készülékekre érhető el:

iPad1,1 – 2,1 – 2,2 – 2,3 – 3,1 – 3,2 – 3,3

iPhone2,1 – 3,1 – 3,3 – 4,1

iPod3,1 – 4,1

Letöltés

Hozzászólások

kár hogy törölték.....

Javítottam a linkeket (2.0.2)

Most először szántam rá magam a jailbreak-re. Mi a teendőm?
Elméletileg a Tiny Umbrellával mentettem SHSH fájlt. De nem tudom, hogy jól-e? A TU azt mutatja a saved SHSHs között, hogy van egy iPhone4 5.1.1 (9B206). Ennek a fájnak neve 3694360088012-iphone3,1-5.1.1.shsh és a mérete mindössze 8kb. Ez így jónak tűnik? Ilyen pici?
Van még nekem elmentve egy iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw fájlom. Valahol azt olvastam, jól jöhet még.
Magyarul beszél az iTunesom, így én is magyarul írom. Csináltam egy jobbklikket az eszközön és a legördülőben klikkeltem a biztonsági mentésre.
Mit kell még csinálnom az Absinthe 2.0.2 indítása előtt? Olvastam valahol valami visszaállítást a biztonsági mentés után, de az Abszinthe előtt. Ez tényleg kell?
Mire számítsak, mennyi ideig tart maga JB? Gondolom, közben nem tudnak hívni.

Én személy szerint még nem mentettem Tiny Umbrellával, de a fájl a leírás alapján jónak tűnik. A méret is megfelelő, és érdemes megtartani az összes fájlt.

1. A jailbreak előtt ments mindenképp. Vagy iTunes-szal vagy pedig iCloud-ba.
2. Után egyszerűen csak indítsd el az Absinthe-t, majd várj.
3. Kb.: 3-4 perc az egész, és újra fog indulni a teló. Hívni nem tudsz. JB után nem kell visszaállítást csinálni, csak ha törlődtek a cuccaid. Nálam ilyen gond nem volt.

Te mivel mented az SHSH-t? Az iTunes fusson a JB közben?

Bocsi, úgy értettem hogy még egyáltalán nem mentettem SHSH-t, csak utánanéztem a neten hogy pontos e a fájlméret. JB közben ne fusson az iTunes, csak az Abshinte.

Hahh, kész! Tényleg nem tartott sokáig. Igaz, elsőre lefagyott az Absinthe, de másodikra minden rendben volt.
Még megtennél nekem annyit, hogy elindítasz, hogyan tovább? Jó dolog a szabadság, csak fogalmam sincs, merre induljak. :) Honnan, hogyan tudok nem AppStore-képes programokat letölteni/vásárolni. Első sorban a hasznos dolgok érdekelnek, pl 3G hálózaton FaceTime. Hogyan tudok ipa fájlt telepíteni? Ilyesmi.

Igen, ezzel a leírással már találkoztam. Épp ezért bátorkodtam tőled segítséget kérni, mert mindenkinek nagyon türelmesen és részletesen segítettél. Csak elkerülte a figyelmemet a végén az Installous rész.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget.

Sziasztok!
Egy ismerősöm iPhone-járól lenne szó, sajnos én nagyon buta vagyok hozzá csak Androidos készülékeim voltak eddig.
Szóval vett egy 3G-t az ebay-en. Minden tökéletes vele, csak azt mondja kevés programot tud letölteni a Store-ból mert nem engedi az ő verziójára. 3.1.3-as szoftver van rajta. Szeretném valahogy frissíteni, de az ebay eladó kikötötte neki anno hogy semmi kép ne frissítse a telefont iTunes-on keresztül.
"Please never upgrade the iphone by itune when iTune prompt. You don?t need to upgrade because our iphone already installed with the most stable & updated firmware. iTune may set a region lock to your phone after upgrading because our phone is not from your local Apple Shops. Without upgrade, your iphone is ready to install many free games and free programs find on Internet!"
Na ezek után nem is merte frissíteni, de már ott tart hogy kidobja a telefont. Mondtam neki hogy biztos van valami megoldás. Ugye van?
Jah és garancia meg ilyesmi nincs már a telefonon, szóval bármilyen megoldás érdekelne.
(Bár ha jól látom már a JailBreak is legális)
Előre is köszönöm!

Elvileg felmegy rá a 4-es verzió is, de azt gondolom hogy ez valami függő fajta lehet, mert egy egyedi firmware van rátelepítve. Így természetesen nem célszerű frissíteni, mivel utána az eredeti kártyát is kérni fogja. Mindenképpen tudnom kell a teló eredetét.

Érde

Szia Tomee!

Sürgős segítségre lenne szükségem. Absinth segítségével JB-kelt iPhone 4 iOS 5.1.1 verzióval. Nos, jött a push értesítés, feleségem rányomott, hogy frissítsen 6.0-ra. Hát ez hiba volt. Természetesen a telepítés elszállt hibával, és restorba került a teló. Nem tudom visszahozni az élők sorába. Próbáltam sok mindent, amit a neten találtam, de hol 3194, hol 21, hol pedig 11 hibakóddal leállt a (shift)restore. Hiába tallózom be neki a JB előtt lementett IPSW-t (iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw). Van anno lementett SHSH fájlom is (3694360088012-iphone3,1-5.1.1.shsh), de nem tudom, hogyan tudnám az iTunesnak megmutatni. Letöltöttem a legújabb TU-t is. Ehhez viszont nem értek. Vagy inkább ehhez sem? :)
Eddig mindenkinek olyan segítőkészen és türelmesen válaszolgattál, azokból vettem magam is a bátorságot és tanultam meg JB-ni. Remélem, ezúttal is tudsz egy gyors segítséget adni.
Üdv.
Haji

Töröld ki a Hosts fájlt innen c:\Windows\System32\Drivers\etc\ mad teló rádug a gépre Itunes megnyit shift+restore betallózod az ipsw -t és elméletileg már nem kellene hibaüzenetet kapnod.Remélem tudtam segíteni

Töröljem ki??? Szabad azt? Ilyet még sosem hallottam. Mindig csak módosítani kellett. Pl. kitöröltem azt a két sort, amiben az gs.apple.com szerepelt.
Törlés után restart a gépnek?
Az SHSH nem kell? Nem az a gond, hogy az Apple már nem írja alá az 5.1.1-t?

A host file nem sok vizet zavar.Mivel túl sok a hiba üzent ezért töröld.

Köszönöm a segítséget. A 3194 még mindig fennáll. Megpróbálom egy másik gépről, mert lehet, hogy a Kaspersky kavar be. Legalábbis ezt olvastam vhol. Csak céges laptop és nem tudom kikapcsolni a Kaspersky tűzfalát még ideiglenesen sem.

Ez sem jött be. Még mindig Error 3194. Most hogyan tovább?

Ha nem megy itt egy módosított host másold be ahonnan kitörölted a régit és próba.
Mielőtt elkezded tedd a telefont DFU módba (recovery) majd csatlakoztasd az ituns-hoz shift+restore és mehet.Egyébként 3194-es hibánál ha végigfut a restore vagy az update akkor már a firmware rajta van a telefonon.Utána jöhet egy JB redsnowal és láss csodát minden a régi.De mindenki maga döntse el mit csinál a telefonjával.

Ha nem megy segítek ha van a gépeden team viewer megadod az ID-t meg a jelszavad és segítek szívesen.

Ha nem megy segítek ha van a gépeden team viewer megadod az ID-t meg a jelszavad és segítek szívesen.Bocsánat itt a hosts a letöltések mappában http://www.nextelgsmshop.ininet.hu/Driverek

Affene, nem tudom DFU-ba rakni. 10mp home+power, majd power elenged és home még 5mp-ig tart. Így kell, nem? De hiába csinálom, mindig visszajön a képernyőre az alma, majd a kábel+iTunes logo.
Egyébként van TeamViewer, adsz egy emilt, amire elküldhetem?
Egyébként nem akarok JB-t utána. Nem használtam ki a lehetőségeket. Csak ki akartam próbálni.

Most Error 21. De nem tudom DFU-ba rakni, állandóan Restore módba vált. Valahol azt olvastam, hogy "Rakd pwned DFU módba a készüléket redsn0w segítségével". Ezt hogy kell?

Hát ez nehéz szülés volt, viszont működik.
De hogy valaki ismeretlenül, ingyen, ráadásul távolról, úgy hogy nem látja a telót, rádobjon bő 4 órát az életéből arra, hogy megcsinálja!?
Nagyon szépen köszönöm.

Nagyon szívesen :)