Mégse ingyenes a Nokia Ovi Maps?

Mivel az egyik hivatalos magyar telekommunikációs oldalon is fent volt ma a hír, ezért hadd ne menjek el szó nélkül mellette. A hír természetesen arról szól, hogy mégse lesz igazán ingyen a Nokia Maps.

Ugyanis a Nokia elvileg úgy fogalmaz, hogy csak újabb érintőkijelző alapú modellek futtathatják ingyen a térképeket, a többi FP2 vagy éppen FP1-es telefonok már éves díjjal működnek, ami igaz csak 2700 Ft egy évre, de hol van az ígért "ingyen" szó jelentése? Az oldal a Nokia N82-es mobilt hozza fel példának, holott nálam mondjuk E90-en tök jól fut a navi. Most vagy én nem értem, vagy csak most lesz fizetős. Ha tényleg igaz a történet, akkor sok Nokia tulaj fogja a bizalmát visszavonni.

Hozzászólások

Ha a hír igaz és valóban így lesz gratula a marketingeseknek. 2.700-ért eladni a becsületet nagy üzlet.

Elejétől fogva nem ingyenes...

maps.nokia.com apróbetűs:
Compatible devices: Nokia X6 32GB, Nokia X6 16GB, Nokia N97 mini, Nokia N97, E72, E55, E52, Nokia 6730 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 5800 Xpressmusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia 5230.

Többin nem ingyenes. Alternatívákban viszont bővelkedünk. Kell a francnak Ovi Maps

Na azért... Akinek telefonra telik, annak nem okozna gondot éves szinten 2700 pénz szerintem,ha az ovis térképet akarja használni!

Woo
1 nappal megelőztem a szerkesztőséget az "mégse lesz ingyen az ovi maps" :D
Deee tudok :D
Jajj de örülök magamnak :P
Inkább a Nokia X6 lett volna olcsóbb és 8MP kamerát rakhattak volna bele.
Ezzel kellet volna törödni és nem az ingyen nokia maps-sal:D
És kollega itt írja pár sorral lejjebb van annyi alternatíva és crack:D
Üdv

Jah és ha ez igaz akkor 'ha te is így akkor én is így'
SzénnéHackelem az összes nokia progit :D
És majd az lesz ingyenes :D
Üdv

Én már előbb fel akartam tenni a hírt, csak nem jutottam géphez J)

Tomeee no problemo :D
Igazán indíthatnál egy X6 Nokia részt is kellene róla több infó :D
Tuningolás ilynek :D

Üdv :D

Nem szükséges indítani, mert az X6 rendszere megegyezik az összes v5-ösével, mint az 5800 és N97. Ugyanazok mennek azon is, próbálgasd csak ki! :steve:

Nkem egy nokia 5800 van és amíg a navigacio ingyenes volt telepítettem azt. Hiába mondják azt hogy nem ingyenes én mégse kell fizzessek es megtalálja a gps jelet. Syerintem aki teleptítette amíg ingyenes volt az szerencsés. :)

hát érdekes ez az ingyen navigáció, nekem n97-em van és bepötyögöm a célt és 1-2min mulva kiírja h irány az üzlet, vedd meg ha használni akarod és most tettem fel frissen, oda volt írva h free szóval vagy én eltudtam rontani vmit a next gombok nyomásánál v télleg vmi nem frankó, ja és ovistore-ban annyit írt ki h az n97 nem támogatott ehhez a progihoz alatta meg h free...érdekes

Pedig az N97-e van ingyenes Ovi Maps. Ellenőrizd a névjegynél a telefonon, hogy a 3.03-as verzió van-e neked. A 3.01-es az, aminél fizetned kell a navigálásért. Ha a 3.01-es van telepítve, a készülék firmware-t is néz meg, mert 20.X.XXX vagy ennél nagyobb számú kell a 3.03 telepítéséhez.

köszi a segítséget, azt gondoltam h a legfrissebbet szedtem le mert mellette volt h free... de télleg 3.01 van fenn
magamtól nem jöttem volna rá, pedig gondolhattam volna rá

hali
gyuri

E66-os és E71-es készülékre, Ovi Maps Free 3.03. Csak erre a két készülékre!
http://www.megaupload.com/?d=FVHTEBR1

Hali! Mióta leszettem az ingyenes ovit nem talál műholdat előtte meg kb. 3 másodperc volt. tudja vki mi a hiba?

Hi,
Telefonom E71, firmware most toltottem le a legujabbat, ovi maps v3.03, a muholdas kapcsolat megsem erheto el. :S
Vegigolvastam a hozzaszolasokat, megsem jutottam elorebb :S
ZoZ van otleted, mi lehet a hiba?
Esetleg valami egyeb kapcsolatot engedelyezni kell?

Koszonom

A helymeghatározási módszereknél nézd meg, a beépített GPS legyen mindenféleképpen kijelölve. Ha van internet előfizetésed a hálózatalapú és a kiegészített GPS is mehet, így gyorsabb lesz a pozicionálás. Menj vele valami nyitott helyre és várj. Időbe telhet, főleg az első alkalommal. Teszteltem, működik E71-en az új 3.03 tökéletesen, tehát nem program bug lesz.

Eloszor is koszonom a gyors valaszt.
A szatelit ikonjanal 1 "palcika" villog, szal ahelyzet javult, de meg nem jon be semmi konkretan :) Szabad eg ala meg nem sikerult kimennem,majd holnap.. Az Integrated GPS mellett ott van a pipa. Az Ovimap tartalmaz orszag-terkepeket, vagy azt kulon kell letoltenem? Ha igen hol talalok E71 el kompatibilis terkepeket?

ugy tunik, mukodik :)
koszonom

sziasztok!

N86 telefonom van. a hivatalos Nokia oldal szerint nem érhető el hozzá ingyenes navi.De! 2 hete a Nokia Store küldött egy SMS-t, hogy elérhető a telefonomhoz az OviMaps 3.03 Letöltöttem, meg a térképeket is hozzá, azóta kifogástalanul működik a navi!Tudja valaki, akkor miért nincs rajt a Nokia oldalán a frre navis telefonok között az N86?

Kedves Nokia tulajdonosok,

Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban:

Nokia X6 - valamikor 15 perc alatt, valamikor 50 perc alatt talál jelet a GPS offline módban!
A szervíz javaslata: - gf fájlt töröljem, és próbáljam újra

vagy

- tiltsam le a szervert, miután megtalált

vagy

- rosszul van kalibrálva a gps

vagy

- csak a beépítettet használjam

vagy

- a beépítettet, kiegészítettet és hálózatit is használjam

vagy

- szoftvert frissítsek

...már mind kipróbáltam és egyszerűen nem működik rendesen!

Kérlek, segítsetek!!

Előre is köszönöm!

Üdv

siasztok...segítséget szeretnék kérni...van egy nokia x6 16GB os telefonom és a navigációnál nem engedi h kb 50km es távú cél állítsak be..kb csak olyan 10-15 km s szakaszt engedi benavigálni....miért van ez..?:..előre is köszönöm

sziasztok.igen licenszet kell vásárolni!nem ingyenes!ezért raktam szigit.nokia mapszom volt és kérte egy hónap után hogy vásároljam meg egy évre 2500 ft ért.ennyit az ingyenes dologról,meg ráadásként csak bank kártyás fizetést fogad el!