Melyik a jobb kijelző? SLCD vs. AMOLED

A HTC ezentúl már nem használ AMOLED paneleket, mert sajnos nincs elegendő mennyiség. Helyette itt a trónkövető, az SLCD. Vajon megéri e ezt a kijelzőtípust használni? Teszt.

Mint már tudhattuk, a Samsung nem tudja kiszolgálni más gyártók AMOLED igényeit. A HTC ezért úgy döntött -és ez hivatalos-, hogy ezentúl a Sony Super LCD képernyőit pakolja majd bele a Nexus One és Desire modellekbe. Elég tapló dolog megváltoztatni egy készülék specifikációját, főleg hogy az bevált, és már-már kifutó modellnek számít, de az AMOLED hiány elérte hatását: az összes soron következő HTC-be már SLCD fog kerülni.

De nézzük csak, mit is kapunk a szépséges AMOLED helyére. A videón szerintem egyértelmű lesz a válasz, tessék megtekinteni. Várom a véleményeket.

Nexus One: AMOLED, Desire: SLCD, Xperia: TFT LCD, Wave: Super AMOLED, Droid: TFT LCD.

Az SLCD-ről még annyit, hogy ez is a TFT LCD-k közeli rokona, tehát plusz háttérvilággítással felszerelt aktív-mátrixos folyadékkristályos panel. Ellenben az AMOLED csupán - ahogy a neve is utal rá- önálló LED-ekből áll, amely maga a fényforrás is egyben. Jobb a betekintési szöge, kevesebb energiát használ fel, és szebb képet biztosít.