Mennyibe kerülne egy iPhone 4 térerőhiba miatti visszahívás?

Durva helyzetbe kerülne az Apple, ha vissza kellene hívni az összes térerőhibás iPhone 4-et javításra. Úgy látszik ebből még nagy bajok lesznek, úgyhogy nézzük is a tényeket és lehetőségeket.

Mint köztudott, az Apple legújabb, 4-es jelzésű iPhoneja egy maradandó hibát is kapott, ez pedig a "külső" antenna, amely a készüléket körbefogó fémcsíkhoz csatlakozik, ezáltal ha emberi kéz ér hozzá szépen gyorsan el is veszti az adást, és elkezdi keresni az elérhető hálózatokat. Természetesen a folyamatban levő hívások is megszakadnak ilyenkor, és a térerőpálcikák is elmennek nyaralni.

A vásárlók nagyobb része panaszkodik a hibára, viszont vannak olyan felhasználók, köztük magyarok is, akik nem tudták reprodukálni az eseményt.
Ebből valószínű, hogy tényleg hardver, vagy gyártási hiba lakozik a telefonban.

Az Apple már bejelentette az iOS operációs rendszer frissítését, amely hozzászólásuk szerint javítja majd az antenna hibáit, de ez majd tutira csak a frissítés kiadása után a tesztekkel fog eldőlni.

Az amerikai Consumer Reports fogyasztóvédelmi cég NEM AJÁNLOTT-nak állította be az Apple okostelefonját, ezáltal a cég részvényei jelentős csökkenésbe estek.

Az ügy nagyon szoros, aki teheti figyelje a híreket, hiszen nem mindegy, hogy mire fogjuk kiadni a több mint 160.000 ropit.

Addig is azt ajánljuk, hogy akit zavar a térerővesztés, az egy vékony ragasztószalaggal fedje le a telefon bal alsó sarkát. Hát nem vicces?

Videó

A visszahívás ára pedig: $1.5 milliárd dollár lenne.

Hozzászólások

Háháhááá ez de vicces :D
Majd egy drága telefont ragasztószalaggal fogom javítani :D Ennyit kapok több mint 160.000Ftért .. Ki az a hülye aki megvenné? :S
ez az alma kezd rohadni ...

Hát elég vicces h szoftver frissitéssel akarják megoldani mert nem fog sikerülni! És én ennek a dupláját füzettetném ki mert nem elég h 160 ezerért szart kapok de h még Jobs is ba**ki viccelődik h akkor ne ott fogjátok meg ahol a antenna van most ez mi ..... elég gáz.

Ne feledjük: ma, azaz 07.16-án este sajtótájékoztatót tart az Apple ezügyben. A fejleményeket megírom természetesen. A készüléket pedig előzetes hírek szerint nem hívják vissza, hanem mindenkinek magától kell visszavinni és kicserélik!

Szinte ugyanaz az eset, mint például anno a Nokia E90 kommunikátor belső magas QWERTY billentyűje, ami karcolta a kijelzőt. Itt sem volt visszahívás, csak szimpla garis bill. csere. Már aki visszavitte.