Mennyibe kerülne egy iPhone 4 térerőhiba miatti visszahívás?

Durva helyzetbe kerülne az Apple, ha vissza kellene hívni az összes térerőhibás iPhone 4-et javításra. Úgy látszik ebből még nagy bajok lesznek, úgyhogy nézzük is a tényeket és lehetőségeket.

Mint köztudott, az Apple legújabb, 4-es jelzésű iPhoneja egy maradandó hibát is kapott, ez pedig a "külső" antenna, amely a készüléket körbefogó fémcsíkhoz csatlakozik, ezáltal ha emberi kéz ér hozzá szépen gyorsan el is veszti az adást, és elkezdi keresni az elérhető hálózatokat. Természetesen a folyamatban levő hívások is megszakadnak ilyenkor, és a térerőpálcikák is elmennek nyaralni.

A vásárlók nagyobb része panaszkodik a hibára, viszont vannak olyan felhasználók, köztük magyarok is, akik nem tudták reprodukálni az eseményt.
Ebből valószínű, hogy tényleg hardver, vagy gyártási hiba lakozik a telefonban.

Az Apple már bejelentette az iOS operációs rendszer frissítését, amely hozzászólásuk szerint javítja majd az antenna hibáit, de ez majd tutira csak a frissítés kiadása után a tesztekkel fog eldőlni.

Az amerikai Consumer Reports fogyasztóvédelmi cég NEM AJÁNLOTT-nak állította be az Apple okostelefonját, ezáltal a cég részvényei jelentős csökkenésbe estek.

Az ügy nagyon szoros, aki teheti figyelje a híreket, hiszen nem mindegy, hogy mire fogjuk kiadni a több mint 160.000 ropit.

Addig is azt ajánljuk, hogy akit zavar a térerővesztés, az egy vékony ragasztószalaggal fedje le a telefon bal alsó sarkát. Hát nem vicces?

Videó

A visszahívás ára pedig: $1.5 milliárd dollár lenne.