Miért nem lesz ICS HTC Desire HD-re?

A hír sajnos igaz, mivel a HTC hivatalos blogján is olvasható az írás és a hozzá tartozó magyarázat: a gyártó elmondása szerint a Desire HD tesztelése során nem hozta azt a teljesítményt, mely a felhasználó élmény eléréséhez szükséges lett volna. Pontosabban nem felelt meg a gyártó elvárásainak. A teljes bejegyzés itt olvasható.

* After extensive testing, we’ve determined that the current version of HTC Sense with Android provides customers with the best experience on the HTC Desire HD. When we consider new versions of software, we weigh a number of factors, but ultimately the customer experience on the product is the deciding factor. We apologize for any confusion this change may have caused our customers.

htc desire hd no ics cream sandwich

Enek ellenére valóban élményromboló hatással állunk szemben, hiszen a HTC még év elején bejelentette a Facebook oldalán, hogy a Desire HD is megkapja majd a jégkrémes rendszert. Sajnos a "cancel" a hivatalos blogon megjelent, innentől már lehet hogy kevés remény maradt az egykori csúcsmodell felfrissítésére. Azonban nem kell így elsietni a dolgot, hiszen a DHD közösség összefogott, és egy petíciót adott ki a készülék megmentésére. Ezen a linken keresztül Te is aláírhatsz, ezzel támogatva azt a lehetőséget, hogy a Desire HD megkaphassa az Ice Cream Sandwich rendszert.

Természetesen felvetődik a kérdés hogy miért is hanyagolja el a gyártó az egyik legjobb Desire készüléket?

Az okát egyelőre nem tudni, csak a teljesítmény romlásra hivatkozik a gyártó. A HD-vel ellentétben a Desire S viszont megkapja a frissítést, mely szó szerint ugyanazt a hardvert tartalmazza, mint az elődje. A dolog azonban nem biztos hogy ilyen egyszerű, hiszen a főbb hardverelemek mellett lehetnek olyan chipek, melyek a két telefonban különböznek: ilyen például a belső memória is. A sebességét sajnos nem sikerült megtalálnunk a neten, de lehet hogy ez a kulcsa annak, hogy a gyártó lassúnak találta a Desire HD-t a frissítés alkalmazása során.

Aki szeretné hogy a petíció érvényesüljön, tehát a Desire HD megkapja nyár végén az ICS-t, az töltse ki a fent linkelt űrlapot, vagy nyomjon egy lájkot a cikk végén. Köszönjük a teljes DHD csapat nevében.