Mit vegyünk karácsonyra? A legjobb kínai tabletek bemutatója

Folyamatos emelkedésben az euró, drágulnak a törlesztőrészletek, egekben az üzemanyag ára. Hogyan ússzuk meg így az idei ünnepeket úgy, hogy ne ürüljön ki teljesen a pénztárcánk? Erre mutatok most pár kedvező megoldást.

Az idei évben nagy divat lett a tablet - okostelefon - okostévé trió, egyre több ember vásárol magának ilyen vagy hasonló termékeket. Ám a nép többsége sajnos nem engedheti meg magának eme csillogó játékszereket és sokan bármennyire is szeretnének a friss tech kütyük birtokában lenni, sajnos nem tehetik meg.

Előző cikkeinkben többször részletesen elemezgettük a távol-keleti üzletek kínálatait, mely többször akkora mint a hazánkban találhatóké. Itt nem feltétlenül kell nagy márkákra gondolni, hiszen azokat kint is ugyanúgy meg kell fizetni mint itthon (maximum az adót spórolhatjuk le, de a vámon ezt is meg kell fizetni). A kínaiak még ha nem is rendelkeznek hú de nagyon egyedi ötletekkel, attól még tudnak kiváló termékeket gyártani és sikeresen eladni. Ilyen üzlet a Pandawill online shop is, mely több száz mobilkészülékkel és táblagéppel vonzza magához az egész világot.

Az ő kínálatukból vásároltunk mi is egy igazán kellemes tabletet, melyről bővebben az írásom végén mesélek.

Mit ajándékozzak Karácsonyra?

Ahogy írtam, a Pandawill áruház többszáz kütyüt és elektronikai cikket árusít, melyek egyik előnye az alacsony ár, de nem megvetendő az ingyenes házhozszállítás mely hazánkra is vonatkozik.

1. Ainol Novo 8 tablet

Ez a kis 8 hüvelykes táblagép eredeti Android 2.2-es rendszert kapott, melyet egy AMLogic 8726-M processzor hajt, pontosabban egy ARM Cortex-A9 800MHz-es egység beépített Mali 400-as GPU-val. A hozzá telepített DDR3-as 512MB RAM kiválóan társul a központi egységhez. Mindezek mellett egy HD felbontású (1280x768) képernyőt kapunk, mely tűélesen jeleníti meg az adatokat. Belső memóriája 8GB-os és természetesen bővíthető microSD kártyákkal. A márkás tableteket ellentétben még USB 2.0-ás csatlakozót is kapott, melyen keresztül Pendrive-ot, egeret és billentyűzetet is gond nélkül elfogad az eszköz. Továbbá csatlakoztathatunk hozzá 3G modemet is, mellyel egy csapásra "Hipernet" képes lesz készülékünk.

A beépített grafikus chip több mint sok, ezzel a kis géppel nyugodt szívvel játszhatunk a nekünk tetsző 3D-s játékokkal és nézhetünk rajt HD filmeket is. Akkumulátora meglehetősen kis kapacitással rendelkezik, csupán 3600 mAh-ás, ami azért két teljes mozifilm megtekintéséhez bőven elegendő.

Ára csupán: 189 dollár

A készülék ingyenes házhozszállítással megrendelhető itt.

2. GS30 Tablet

Ez a masina szakít a kis mérettel, hiszen 9.7 hüvelykes IPS megjelenítőt kapott (ilyen kijelző van az iPad 2-ben is), továbbá egy eredeti Samsung S5PC110 1GHZ Cortex A8-as központi egységgel látták el ugyancsak 512MB memóriával. Ez a gép is alkalmas nagy méretű HD filmek és 3D-s játékok futtatására, valamint beépített kamerát, Bluetooth-t és 2db USB portot is kapott. Az Android 2.3.3-as rendszer pedig csak hab a tortán.

Ára csupán: 287 dollár

A készülék ingyenes házhozszállítással megrendelhető itt.

3. Ployer Momo 8 tablet

A Ployer termékek egy hajszállal talán drágábbak a többi "márkánál", hiszen itt egy jóval nagyobb brandről van szó. Ezt bizonyítja a több illusztrációval és részletes termékleírással felszerelt weboldaluk, valamint a termékeik minősége is.

Ez az a tablet, melyet én is megrendeltem magamnak. Ezúton is köszönet a Pandawill-nek hogy féláron juthattam hozzá eme készülékhez (a tablet még a vámon porosodik, jövő héten talán megkapom).

Amint megérkezik a készülék (reméljük hogy működni is fog), azonnal nekilátok a tesztnek és minden porcikájáról beszámolok majd.

A gép paraméterei:

Rockchip 2918 Cortex-A8 Dual Core 1.2GHz processzor, 512 DDR3 RAM, 8GB beépített háttértár, mely bővíthető. USB 2.0 és mini USB bemenet (támogatja a vezetékes HDD-t, egereket és billentyűzeteket). Képernyője 8 hüvelyk és 1024x786 pixel felbontású kapacitív TFT megjelenítő.

Natív 3D és HD támogatással rendelkezik. Operációs rendszere: Android 2.3.3

Ára csupán: 213 dollár

A készülék ingyenes házhozszállítással megvásárolható itt.