Nem kap Google frissítést az új HTC One és Galaxy S4

Nem kap Google frissítést a HTC One és Galaxy S4

A Google IO-n mutatták be a Samsung Galaxy S4 gyári Androiddal felszerelt "Nexus" verzióját, mely a sokak által nem szeretett Touchwiz felületet, és sok más terhelő gyári appot is mellőz, és teljes Google által nyújtott élményt biztosít a készülék használata során. Majd később a HTC is bejelentette a One csúcsmobiljának szintén "Nexus" változatát. Eddig minden szép és jó, azonban több portál már letesztelte a héten már a Google Áruházban is megjelent készülékeket, melyben a kernelek tulajdonságait jobban megvizsgálva kiderül, hogy a készülékek szoftverét nem a Google, hanem maga a gyártó adta ki.

HTC One és Galaxy S4 Google frissítés nem lesz

Mit jelent ez pontosan?

Azt, hogy a gyártó által kiadott frissítések általában több héttel később érkeznek, mint a Google által feltöltöttek. Tehát hiába van "Nexus-szerű" okostelefonunk, sajnos a megszokott azonnali frissítés sokkal később fog megérkezni a Samsung és HTC készülékére, mint a Nexus 4, Nexus 10 és Nexus 7 eszközökre.

Ezt a felvetést az AOSP mérnöke, Jean-Baptiste Queru is megerősítette: elmondása szerint nincs tervbe véve az, hogy a Google hivatalos oldalára felkerüljenek az azonnal letölthető és telepíthető ROM-ok. Ezeket a verziókat közvetlenül a HTC és Samsung kezeli és közvetíti majd.