Nem lesz multitasking a Windows Mobile 7-ben?

Pletykák szerint az új Microsoft operációs rendszer gyakorlatilag az Apple iPhone OS megoldásait másolja le minden fronton.

Feltételezések szerint a közelgő Mobile World Congress alkalmával kerülhet leleplezésre a Microsoft új operációs rendszere, a Windows Mobile 7, mely kezelőfelületét tekintve minden bizonnyal igen előremutató lesz, ám a belső átalakítások úgy tűnik, hogy komoly áldozatokkal jártak.

Az IntoMobile értesülései szerint az új platform az Apple megoldásához hasonlóan nem teszi majd lehetővé az alkalmazások párhuzamos futtatását, hanem helyette szüneteltethető lesz a működésük, vagyis kilépéskor illetve feladatváltáskor el tudják majd menteni az aktuális állapotuk, visszatöltéskor pedig az előző állapot helyreállítása után folytathatják a működésük.

Ezzel együt egy értesítési rendszer is bevezesésre kerülhet, mely segítségével a nem futó alkalmazások is értesülhetnek a kapcsolódó online szolgáltatásokat ért változásokról, vagyis a frissítések az indítóikonok mellett is láthatóak lesznek. Szintén komoly korlátozásnak tűnik, hogy feltételezések szerint a jövőben csak hivatalos oldalról származó szoftverek telepítésére lesz lehetőség, mely elsődleges forrása az alkalmazásbolt lesz. A fenti információkat a Microsoft egyelőre nem erősítette meg.

Forrás: Mobilarena