Nokia Flash 1.rész: Firmware letöltése

Útjára indítjuk az egyik legmerészebb tervünket, amelyben a Nokia és egyéb más mobiltelefonok programozásával, fejlesztésével és firmware-moddingolással kapcsolatosan olvashatsz hasznos írásokat és műveletei instrukciókat.

Fontos, hogy amit majd olvasni fogsz, kellő odafigyelést és elővigyázatosságot fog majd igényelni a műveletek során. A leírtakért természetesen nem vállalunk felelősséget, viszont ha alaposan átrágod a leírtakat, garantáltan sikerélményben lesz részed.

Ne feledd, ez egy sorozat: minden héten, vagy havonta kirakunk egy leírást, amellyel folyamatosan beléphetsz a mobiltelefonok mélyebb világába. Legelőszőr a firmware-ekkel foglalkozunk, ahol az egyszerűbb letöltéstől a szerkesztés, átírás és visszatöltés területén mutatjuk meg a fontosabb teendőket.

Induljon hát az első résszel:

A Nokia mobiltelefonok firmware-einek letöltése manuálisan.

A Nokia mobiltelefonok szoftvereit elsősorban a legalitás és garanciamegtartás végett a Nokia Software Updater segítségével frissítjük. Nos, ez elég "egyszerű" és védett módszer ahhoz, hogy az ember ne tudjon hozzáférni a telefon fő rendszerfájlaihoz, és ne tudja módosítani azt. A következőkben egy kis egyszerű program segítségével az összes jelenlegi Nokia telefon belső szoftverét letölthetjük, amit később szerkeszthetünk, és az egyénileg módosított firm-et visszatehetjük a telefonunkra. Ezt hívjuk főzött ROM-nak.

Viszont használhatjuk egyszerű szoftverfrissítés céljából is, például ha nem akarunk variálni a fájlokon, hanem csak frissíteni szeretnénk. De erről később írunk, hiszen ez az egy program már nem lesz elég hozzá. Tehát akkor töltsük le a kívánt Nokia firmware-t a telefonunkhoz.

Töltsük le a csatolmányból a NAVIFIRM nevű programot (.net keretrendszer szükséges hozzá, amit a Windows frissítésével letölthetsz). A programot csak el kell indítani, és a képen látható módon kezelni. Internetkapcsolat szükséges hozzá.

1. Indításkor elkezdi betölteni a bal első oszlopba a jelenlegi
telefontípusokat, amik közül válaszd ki s sajátot, vagy azt amelyiket szeretnéd. A következő oszlopban a firmware számát jelölheted be, majd a következőben a Product Code szerint választhatsz. Fontos, hogy olyat válassz, amellyel a telefonod rendelkezik (S60 esetén EURO3, S40 esetén EURO_D latin kódokra lesz szükség).

2. Majd a 4. oszlopban jelölj ki minden Firmware fájlt és töltsd le. Végeztünk. A letöltött firmware tulajdonképpen a telefon Z: meghajtóját tartalmazza. Ezt fogjuk a következő írásban megfőzni.

Firmware letöltése Phoenix-szel:

Töltsük le és telepítsük fel a Phoenix programot. Indítsuk el, majd a Tools -> Image File Download-ea kattintva kiszedhetjük a telefonunkból a szoftvert.

Írd be a frissíteni kívánt Product kódot, majd kattints a Download gombra. Várd meg, míg lejön és készen is vagy.

Köszönjük, hogy elolvastad a cikket. Kérdésed nyugodtan tedd fel a
hozzászólásokban, de szívesen elfogadjuk segítséged, tapasztalataid is.

Figyelem

! A leírtakért nem vállalunk felelősséget, és a telefon garanciája is elveszik, ha a Product kódokat nem kellő odafigyeléssel használod, illetve firmware-t frissítesz főzött ROM-mal!

CsatolmányMéret
Fájl navifirm.exe71.5 KB