Pocketcloud, avagy számítógép a mobiltelefonból

Igaz, manapság már az okostelefon egy mini számítógépnek is nevezhető, hiszen benne van minden olyan hardver és szoftver elem, mely az asztali PC-kben is megtalálható. Azonban nem erről szeretnék beszélni, hanem mindkét eszköz előnyéről, tulajdonképpen egyesítéséről.

Már az Androidos és iOS-es pályafutásom kezdetekor belebotlottam eme kis programba (mivel szükségem volt rá), mely ma már elengedhetetlen része lett munkámnak és egyéb elfoglaltságom kisegítőjeként is megállja helyét.

A Pocketcloud egy RDP és VNC kliens, magyarul egy távoli asztali kapcsolatot felépítő alkalmazás. Hogy mire is jó? Arra, hogy bárhol a világon elérjük otthoni vagy munkahelyi számítógépünket, és távolról kezeljük azt. Ez az app egy tökéletes felületet nyújt a mai Windows és Unix alapú számítógépek képének elérésében, ezáltal Android és iOS okostelefonunkból szinte teljes értékű PC varázsolható. A program egeret és billentyűzetet is kapott, mellyel még egyszerűbb a desktop navigáció, továbbá a számítógépen található fájlokat is megtekinthetjük okostelefonunkon.

Fájlt másolni nem lehet vele a telefonra, erre célszerűbb a szintén hasonló funkciókkal rendelkező Teamviewert használni.

A program egyik legnagyobb előnye, hogy bármilyen internet kapcsolatról csatlakozhatunk a gépünkre, tehát nem kell hozzá külön VPN csatorna, hanem szimplán egy mezei netkapcsolat.

Fontos, hogy nem szabad összekeverni az egyszerűbb Remote Desktop programokkal, hiszen azok csak az adott hálózatra csatlakoztatva képesek elérni a számítógépet.

A használata egyszerű:

1. Töltsd le a programot és telepítsd telefonra (van ingyenes és fizetős változat is)
2. Regisztrálj egy azonosítót, vagy használd a Gmail-es e-mail címed a belépéshez.
3. A távolról elérni kívánt számítógépre telepítsd fel a Pocketcloud PC verzióját
4. A telefon innentől már automatikusan érzékeli a bekapcsolt gépet, és lehet csatlakozni rá.

Az ingyenes verzió több funkciót letilt, mint például a képernyő méretezést vagy a színmélységet. A fizetős változat 3.355 Ft-ért frissíthető, de a többségnek szerintem úgysem lesz rá szüksége.

Érdemesebb táblagépeken használni, hiszen ezek képernyőinek felbontása általában megegyezik az asztali PC-ékkel.

Letöltés (Android)
Letöltés (iOS)

Hozzászólások

Nekem a TeamViewer vált be. Ez mivel lenne jobb vagy rosszabb?

Ez annyival jobb, hogy nem kell kódot és jelszót beírni minden egyes csatlakozáskor, hanem egyből indul a kapcsolat. Én is kipróbáltam a Teamviewert, de ez a kódosdi tántorított el tőle. Céges gépen használom, így ha esetleg véletlenül újraindulna, akkor is működik a Pocketcloud.

A teamviwert is be lehet úgy állítani, hogy ne keljen kódot/jelszót beírni. Ráadásul a nem saját gépre elég egy host program. Ha a saját gépemen bejelentkezem látom melyik gép online és melyik nem. Ráadásul ennek webes felülete is van.
UDP kapcsolaton keresztül is tud csatlakozni nem csak TCP-n így kis sávszéleséggel is kiválóan használható. Szerintem nézz rá megint, nem fogsz csalódni benn. Nekem ez szimpatikusabb.

Én speciel az iPad verziót néztem a Teamviewerből, de nem találtam benne ilyet. De most majd megnézem ismét. Köszi.

Én a pc-s és androidos verziókat használom.

A gépemen lévő fájlokat, hogy tudom átmásolni telefonra?
Amúgy nagyon jó app, régóta kerestem már ilyet BIG THX ;)

Frissítettem a cikket, a Pocketclouddal nem lehet fájlt másolni. Összetévesztettem a Teamviewerrel (az is van okostelóra).

én a crazy remote-ra esküszöm, az szintén ugyan ezt tudja, de kinek a pap, kinek a paplan

Én is Teamviewert használok, és lehet fiókot létrehozni benne, amihez gépeket lehet hozzáadni, nekem pl 5 gép van hozzáadva, csak rákattintok a gépre, és már lép is be. Csak a fiókod adatait kell megjegyezni hozzá. Be lehet állítani h a Windowssal együtt induljon. A 25e ft-os androidos kínai tabletemen is tökéletesen működik, ha indítom a progit rajta, akk magától be is jelentkezik, és ki is választhatom a gépet a csatlakozáshoz.