Samsung Galaxy S III: helló Pentile!

A Galaxy Nexus megjelenésekor is nagy lehangoltság jellemzte a kijelzőt, közben mindenki imádkozott hogy a Galaxy S3-nak ne kapja meg ezt a technológiát, helyette legyen "Plus" jelzéssel ellátott RGB ledes technika. Sajnos ez nem lett így, ezért az S3 is szépen megkapta a Nexusból megismert Pentile mátrix képernyőt.

A Pentile képernyők egy olyan "trükkös" megoldással készült megjelenítők, melyeknél nem a hagyományos RGB alapú LED-variánsokat alkalmazzák, hanem egy mátrix-szerűen elcsúsztatott szintén LED-ből épített panelt készítenek, melyben - ahogy a képen is látszik - a piros led külön helyezkedik el több oszlopot is megvilágítva. Így kis felbontásnál recésnek is látszódik a képernyő.

Különbségek, egyezések:

Mint látható, a Galaxy S2 viszi a pálmát az RGB ledes megjelenítőjével, azonban ne gondoljunk rosszra, hiszen a Galaxy Nexus és Galaxy S3 képernyője valójában nem rossz, hiszen a HD felbontás mellett nem láthatóak a "kiálló" pixelek. A képernyő ezek ellenére is kontrasztos, és a Nexushoz hasonlóan gyönyörű képet ad.